Kurkuma beschermt tegen lekkende darm

kurkuma ontgift

Kurkuma; er valt veel positiefs over te vertellen. De specerij is een soort van Haarlemmer olie: goed voor vrijwel elke kwaal. Kurkuma beschermt ook tegen een lekkende darm. Belangrijk, want een lekkende darm gaat ten koste van onze vitaliteit. Keer het lekkende darm syndroom dus om. Hierbij is kurkuma is een goedkoop en effectief middel.

Kurkuma tegen lekkende darm

Kurkuma beschermt tegen een lekkende darm. 1 En een lekkende darm doet onze gezondheid geen goed. Als de darmwand lekt, dringen schadelijke darmbacteriën en stoffen door de darmwand heen. Zo bereiken ze de bloedbaan. Maar de specerij helpt dus ook bij het omkeren van een lekkende darm.

Kurkuma beschermt

kurkuma4-1.jpg
Kurkuma beschermt tegen lekkende darm

Veel van de effecten van kurkumine uit kurkuma staan in verband met het beschermende effect dat de specerij heeft op de darmwand. Dit speelt bij spijsverteringsproblemen, hart- en vaatziekten, auto immuunziekten en psychiatrische aandoeningen.

Lekkende darm en ontsteking

Normaal gesproken beschermt de darmwand tegen het doorlekken van schadelijke stoffen in de lichaamscirculatie. Maar helaas is deze functie vaak verstoord. Dit komt mede door onze westerse voeding en leefwijze. Bij een lekkende darm speelt ontsteking, en kurkumine pakt dit dus aan.

Verbetert functie van de darmwand

kurkuma5.jpg
Kurkuma is ook in een warme drank te verwerken. De specerij is een goedkoop middel dat de werking van de darmwand verbetert

Jammergenoeg is de opname van kurkuma via gerechten niet optimaal. Althans zo luiden de geluiden. 2 Dit is op te lossen door kurkuma te combineren met peper. Of door een goed gekozen kurkuma supplement te nemen. Het is alleen al de moeite waard omdat orale suppletie van kurkumine atherosclerose en glucose intolerantie behandelt. 3
Aangezien de stof uit kurkuma ontgiftend werkt en verbetert het ook de functie van de darmwand.

Bij inflammatoire darmziekten

Wat betreft het anti-inflammatoire effect van kurkumine: de stof verlaagt ontstekingsmarkers. Niet minder noemenswaardig is het dat kurkumine tegenwoordig als middel tegen inflammatoire darmziekten wordt gezien. 4

Evengoed ontstekingsremmende werking

Ondanks de gebrekkige opname van kurkuma als dit via gerechten geconsumeerd wordt, laten studies hier toch iets positiefs over zien. Als kurkuma namelijk gewoon als keukenspecerij gebruikt wordt in maaltijden vindt er toch een ontstekingsremmende werking plaats. 5

Wist je dat kurkuma ook beschermt tegen alvleesklierkanker?

Zo verbeter je de opname van kurkuma

Zwarte peper verbetert de opname van allerlei medicijnen. Antibiotica, ontstekingsremmers (NSAID’s), hartmedicatie en dergelijke worden allemaal beter opgenomen dankzij deze peper. Het is de piperine in peper die hiervoor zorgt. Dit geldt ook voor de opname van kurkuma. En hoe: het verbetert de bio bijna 10-voudig. 6

Combinatie peper/kurkuma: tegen depressie

Deze combinatie heeft een anti-depressieve werking, en bleek nuttig bij de beheersing van depressie. 7 Het reguleert de neurotransmitters serotonine en dopamine. 8

Meer informatie over de lekkende darm:

Zo genees je een lekkende darm