Kurkuma thee tegen ontsteking van vette lever

Kurkuma thee gaat ontsteking van lever en vette lever tegen

Kurkuma thee remt ontsteking van de vette lever. Je hoeft hiervoor alleen maar kurkuma aan heet water toe te voegen. Dit meldt Journal of Nutritional Science.

Kurkuma thee bij vette lever vermindert ontsteking

Kurkuma thee remt ontsteking in van de vette lever als je de specerij aan heet water toevoegt. Zo maak je een drankje waar je lever blij mee is. Kurkuma of te wel Curcuma longa wordt van oudsher gebruikt als medicinaal kruid. Omdat de biologische werkingen van kurkuma erg divers zijn. Het drankje is dus zeer eenvoudig te maken!

Kurkuma drank erg effectief

Dat een heet kurkuma drankje een antioxidant en inflammatoire activiteit op de lever uitoefent, liet een onderzoek op ratten met leverontsteking zien.

Hoe kurkuma drank de vette lever heelt

  • Ontstekingsstoffen in de lever nemen af
  • Superoxide dismutase neemt toe. Dit is een enzym met een krachtige antoxidant werking.
  • Reactieve zuurstofverbindingen nemen af
  • Leverschade stopt
  • Synthese van antioxidant gluthation vindt plaats

Kortom: de kurkuma drank verlicht stress en ontsteking in de lever. Het remt ROS (vrije radicalen). Aldus heeft het een sterk beschermend effect op op oxidatieve stress. Dit is zowel in vitro als in vivo aangetoond.

1 2 3  4  Zie ook tabel

lees ook: kurkuma keert vette lever binnen 8 weken om

Ook bij andere leveraandoeningen

kurkuma4.jpg
Kurkuma thee vermindert ontsteking van vette lever

Nu gaat het in de studie in Journal of Nutritional Science om ontsteking van de vervette lever. Toch is dit niet het enige leverprobleem waarbij kurkuma helend werkt. Talloze studies onthullen dat geelwortel bij alle leverstoornissen helend werkt. Wil je je lever ontgiften, dan gebruik je ook kurkuma.

Kurkuma als supplement

Mocht je kurkuma als supplement nemen, verwacht dan ook eveneens een beschermende werking op de lever. Dit is vooral het geval als een leveraandoening zich net begint te ontwikkelen. Als je een dosis hanteert in je dagelijks regime, beschermt dit. Waar let je op bij een kurkuma supplement?

. 5 6  7  8

Wist je dat een vette lever soms in verband staat met een vitamine D tekort?

Kurkuma tegen leverparasieten

Dat kurkuma het ook opneemt tegen leverparasieten, is een groot voordeel

Wat ook zeker interessant is aan kurkuma als het om de lever gaat is dat de specerij leverparasieten bestrijdt. Zo’n parasiet kun je maar beter kwijt zijn. De lever is een veelzijdige multitasker, altijd bezig om ons lichaam te zuiveren. Je snapt dat leverparasieten je veel energie kosten. En dat je je er dus aardig moe van kunt voelen.

Kurkuma in olijfolie reinigt lever

Andere symptomen zijn koorts, uitslag, koude rillingen en een vergrote lever, milt of lymfeklieren.De lever en ons energieniveau hebben veel met elkaar te maken. Het is dan ook goed nieuws dat kurkuma het ook kan opnemen tegen deze organismen. Onderzoek op muizen laat zien dat je hiervoor kurkumapoeder in olijfolie nuttigt. Dit toonde aan de parasitaire last significant te verminderen. 9