Propolis bij kalknagels, werkt het?

kalknagels wat doe je ertegen

Kalknagels, of te wel schimmelnagels, wat doe je eraan? De schimmelinfectie is chronisch, en lastig te behandelen. Natuurlijke middelen tegen kalknagels kunnen soms helpen. Hoe zit het met propolis bij kalknagels, werkt het?

Kalknagels, werkt propolis?

Werkt propolis bij kalknagels? Een interessante vraag. Want kalknagels, ook zijn lastig te behandelen. De schimmelinfectie is chronisch. Toch kunnen natuurlijke middelen soms helpen bij schimmelnagels.

Omdat behandelingen tegen kalknagels vaak falen, zijn natuurlijke middelen welkom. Je wilt immers van schimmelnagels af. En met een gerust hart je voeten laten zien in lente en zomer.

Hier zijn voorbeelden van middelen tegen schimmelnagels die bewezen werken

Anti-schimmelwerking

Nu heeft propolis meerdere biologische eigenschappen. Waaronder een anti-schimmel werking. De vraag is dan ook, of propolis ook werkt op kalknagels. Ook is propolis niet giftig als het langer gebruikt wordt.

Toen de kalknagels van vrijwillige deelnemers werd aangebracht, toonde het een veelbelovende behandeling te zijn. Namelijk, het hielp bij iets meer dan de helft van de patiënten. De anti-schimmel werking tegen de veroorzaker van schimmelnagels (trichiphyton) is uitstekend.

Ongeveer 50% van alle nagelziekten bestaat uit schimmelnagels. Hoewel dit percentage onderschat kan zijn.1 2 3 4

Aangezien behandelde kalknagels vaak terugkeren, is behandeling een uitdaging. 5 Daarnaast geeft het gebruik van systemische behandelingen bijwerkingen. Natuurlijke behandelingen die werken zijn dan ook een uitkomst.

Ethanol extract in propolis werkt tegen meerdere schimmels. Te denken valt aan meerdere Candida soorten, waaronder Candida albicans. Maar ook is het effectief tegen Trochophyton. 6 7   Aldus: propolis extract is een kandidaat om kalknagels te behandelen!

Hoe gebruik je propolis bij kalknagels?

Was je nagels met zeep en borstel ze dagelijks. Doe dan 2x per dag 2 druppels op de schimmelplek. Hou dit in ieder geval 2 maanden vol. Nog beter is het, om dit 6 maanden toe te passen. Onderzoek toont dat propolis doeltreffender is dan medicatie tegen schimmelnagels.

Andere natuurlijke middelen tegen schimmelnagels

Een andere natuurlijke remedie tegen schimmelinfectie aan de nagels is etherisch sparolie. Immers, deze werkt ook tegen diverse schimmelsoorten. Waaronder de veroorzakers van kalknagels.8 9

Voor de nagels gebruik je een concentratie van 30%. De effectiviteit is vergelijkbaar met die van medicatie. Let wel: dit is dus iets minder dan die van propolis.1011121314

Effectiever dan voorgeschreven middelen

En dan eucalyptus olie! Die is dan weer effectiever dan de voorgeschreven middelen. Mits de infectie oppervlakkig. In dat geval helpt eucalyptus olie naar alle waarschijnlijkheid. Onderzoek meldt dat de olie infecties voor een groot deel ophelderde (86%). Hier heb je eveneens een paar maanden nodig. Te denken valt aan een behandelregime van 4 maanden.  15

Propolis: ook bij Candida albicans

Behalve de schimmel die kalknagels veroorzaakt, werkt propolis ook bij Candida albicans.  De infectie kan een bedreiging zijn voor mensen met een lage immuniteit. Er kan namelijk een overgroei zijn en de mond en vagina. Later kan de infectie naar andere lichaamsorganen gaan. Onderzoeken laten dus zien dat propolis ook werkt tegen allerlei Candida soorten.

Lees hier  waarom vicks rub werkt en wat deze gemeen heeft met sparolie en eucalyptus olie