Bescherm je longen, drink groene thee

groenethee2.jpg

Bescherm je longen, drink groene thee. Dit is vooral voor rokers geen overbodige luxe. Groene thee verbetert de longfunctie. De drank beschermt je longen zelfs van de schadelijke effecten van roken. Want DNA schade bij rokers neemt af, dankzij groene thee.

Bescherm je longen met groene thee

Bescherm je longen, drink groene thee!

Bescherm je longen, drink groene thee! Groene thee bevat zoveel antioxidanten dat ontsteking in de longen afneemt. De stoffen beschermen zelfs longweefsel van de schadelijke effecten van roken. Je kunt dus zeker je longfunctie verbeteren met groene thee.

Dit bleek uit een Koreaanse studie met bijna 14.000 deelnemers.

Om tot deze conclusies te komen dronken de deelnemers dagelijks 2 koppen groene thee. Eerder bleek dat de populaire thee het risico op longkanker verkleint. Ook de relatie tussen groene thee en het risico op COPD werd in de genoemde studie onderzocht. De deelnemers werden gevolgd over een periode van 7 jaar.

Uit het onderzoek kwamen opmerkelijke resultaten. Want de aandoening COPD was met bijna eenderde afgenomen.

Groene thee tegen longkanker

Groene thee beschermt de longen van rokers tegen DNA schade en dus tegen longkanker.

Niet minder interessant is de beschermende werking van groene thee tegen longkanker. Groene thee heeft anti-kanker kwaliteiten en dit geldt dus ook voor de longen. Dit blijkt uit een meta-analyse van 84 artikelen. Zo verminderen 4 koppen thee per dag DNA schade bij rokers. Dat is erg noemenswaardig.

Samengevat, bescherm je je longen dus met groene thee. Je vermindert klachten van COPD door te genieten van 2 koppen thee per dag. En wat betreft bescherming tegen longkanker, drink je er 4. Rokers, drink dus minder koffie. Vervang dit wat vaker door groene thee!

Aanzienlijke bescherming van longen

Vooral bij rokers die genetisch niet ontvankelijk zijn voor longkanker, is groene thee een goede preventieve methode. Omdat de antioxidanten tumurgroei remmen. Chilipeper remt overigens ook longkanker. Zo is de kans op de gevreesde ziekte voor rokers zelfs 66%  kleiner dankzij het geliefde drankje. Dit hoge percentage geldt dan voor de rokers die genetisch gezien geen aanleg voor de ziekte hebben.

Groene thee maakt het kankercellen moeilijk

Zoals liefhebber van groene thee weten, bevat de drank EGCG. Deze stof heeft sterke anti-kanker eigenschappen. Wat er door EGCG gebeurt is het volgende. Dankzij de antioxidant verhogen de concentraties van een bepaalde molecuul binnen longkankercellen. Hierdoor is het voor de kwaadaardige cellen veel moeilijker om zich te delen.Kortom, groene thee moduleert de ontwikkeling van longkanker bij rokers.  

Onlangs bleek dat groene thee ook beschermt tegen darmkanker. Doordat het de darmflora ten gunste verandert.

bronnen

1 The Journal of Nutrition. Consuming Green Tea at Least Twice Each Day Is Associated with Reduced Odds of Chronic Obstructive Lung Disease in Middle-Aged and Older Korean Adults

2 Database of Abstracts of Reviews of Effects (DARE): Quality-assessed Reviews. Green tea and lung cancer: a systematic review