Kurkuma verslaat maagkanker

Kurkuma voorkomt én verslaat ook maagkanker, meldt een nieuw onderzoek. Met de specerij werk je aan een gezondere maag, zonder ontsteking en zonder overtollig maagzuur.

Kurkuma tegen maagkanker

Kurkuma verslaat maagkanker

Geelwortel is goed voor de maag. Zo goed, dat de specerij de ziekte voorkomt én verslaat. Want kurkumine uit kurkuma laat anti-tumor activiteit bij dit type kanker zien. Dit meldt een studie in Epigenomics. Hiernaast helpt kurkuma de vette lever, en beschermt de specerij tegen alvleesklierkanker. Al met al werk je met kurkuma aan een gezondere maag, en een dito spijsverteringskanaal.

Dat kurkuma maagkanker verslaat is goed nieuws. De ziekte komt meestal voor bij oudere mensen. De gemiddelde leeftijd is dan ook 70 jaar. Helaas merk je de symptomen pas laat. Dus vindt een diagnose ook plaats als het beginstadium al voorbij is.

Resveratrol en quercetine beschermen ook de maag

Kurkumine was in de studie een van de bioactieve stoffen die maagkanker voorkomt of behandelt. Echter, er waren er meer. Andere stoffen waren cholecalciferol, een vorm van vitamine D. En ook resveratrol en quercetine zijn preventief/of behandelen maagkanker. Quercetine zit onder andere in appels en uien en resveratrol vind je onder meer in blauwe bessen en druiven. Hiernaast zijn voedingsvezels, acai bessen en garcinol van de Garcinia indica bast ook heilzaam.

Combineer met kurkuma

maagkanker
Met kurkuma werk je aan een gezondere maag

Er is nog iets dat kurkuma deelt met druiven en appels. Dat is dat ze prostaatkanker remmen. Vooral als je ze met elkaar combineert. De stoffen die in deze voeding zitten hebben de sterkste werking als je ze samen consumeert. Wat betreft de appel, gaat het om de schil. 1 Hoewel dit nog niet bij mensen is aangetoond, remde de combinatie de tumorgroei bij muizen.

Met kurkuma werk je dus aan een gezonde maag. En de specerij doet meer. Want terwijl je aan een gezonde maag werkt, verbeter je ook je metabool profiel. 2 3 Waar dit op neerkomt is dat kurkuma een aantal kenmerken van het metabool syndroom verbetert, namelijk

  • de glucosespiegel
  • triglyceriden waarden
  • LDL-cholesterol
  • diastolische bloeddruk

Gezondere maag met kurkuma

De andere goede werking van kurkuma op de maag is dat de specerij maagontsteking weert. En maagontsteking is een van de risicofactoren voor maagkanker. Dus overweeg
de inname van geelwortel, als je gevoelig voor ontsteking bent.

Verrassend genoeg vertoont kurkumine, de bioactieve stof uit de specerij, een enorme werking tegen de H. pylori infectie. Dit bleek bij muizen, waarbij de stof de bacterie op hoogst effectieve wijze elimineerde.

Elke dag drie theelepels

Aangezien kurkuma poeder voor meer maagslijm zorgt, beschermt het de maag tegen irriterende stoffen. 5  6 7  Zoals je ziet kan je kurkuma voor allerlei maag- en spijsverteringsproblemen gebruiken. Als je diarree hebt, neem dan 3x per dag kurkuma op een theelepeltje en je ondervindt verbetering.

Bij gasvorming en winderigheid brengt de specerij eveneens verlichting. Omdat de bioactieve stoffen de productie van de gasvormende zuren remt. Doe simpelweg een eetlepel in een glas met drinken.

Geen kruid bestrijdt misselijkheid zo goed als gember. Nu behoort kurkuma tot dezelfde familie als gember. En laat als remedie tegen misselijkheid hetzelfde zien.

Kurkuma en zuurbranden

Niets is zo vervelend als zuurbranden. Zo wie zo stopt kurkuma ontsteking van de slokdarm. 8 Hiernaast stopt het zuurbranden. Wil je een optimale opname, neem dan een kurkuma supplement waar ook piperine in zit.

Is kurkuma altijd veilig?

Niet altijd. De specerij is een natuurlijke bloedverdunner dus kun je het niet samen met bloedverdunners gebruiken. Bij diabetes is het gebruik ook niet verstandig: kurkuma kan de glucosespiegel drastisch verlagen. Bij sommige mensen verergeren klachten van zuurbranden juist.

Hoe kies je het juiste kurkuma supplement?

Wil je een supplement, dan is het een kwestie van het juiste kurkuma supplement kiezen. Sommige bevatten namelijk gewoon kurkumapoeder met zwarte peper. Natuurlijk moet een product piperine bevatten. Hierdoor verbeter je de opname met maar liefst 2000% 9

Piperine en curcuminoïden

Maar met simpelweg poeder en peper in een capsule kom je er niet. Immers, het gaat om kurkumine en curcuminoïden, de actieve bestanddelen. Let dus op het percentage kurkumine. Dit moet in ieder geval 1000-1300 mg met 10 mg piperine. Nu bevatten veel supplementen zware metalen. Kijk er dus ook naar of een kurkuma supplement getest is op zuiverheid.