Voor een betere erectie, drink bietensap - www.goedgezond.info

Voor een betere erectie, drink bietensap

bietensap

Heb je erectieproblemen, probeer dan bietensap. De stoffen in bietensap hebben zo wie zo voordelen voor het lichaam en hart. Maar bietensap kan ook voor een betere erectie zorgen.

Erectie en bietensap

erectie

Wil je een betere erectie? Drink dan bietensap

Voor een betere erectie kun je bietensap drinken. Onderzoeken benadrukken bepaalde voordelen van bieten. En deze voordelen kunnen op directe wijze de erectiele functie beïnvloeden. Denk hierbij aan een toegenomen bloedtoevoer, lagere bloeddruk en beter uithoudingsvermogen. Als bieten en bietensap deze factoren verbeteren, helpen ze ook om langer een erectie te houden.

Hierbij is nog belangrijk dat bietensap de productie van stikstofmonoxide ondersteunt. Stikstofmonoxide behoudt de druk in het zwellichaam van de penis (corpus cavernosum). Omdat het voor een erectie belangrijk is om genoeg druk in dit weefsel te houden is bietensap een goed middel om dit te bereiken.

Hoge bloeddruk van invloed op erectie

hoge bloeddruk

Een hoge bloeddruk is van invloed op de erectie. Bieten verlagen de bloeddruk binnen redelijk korte tijd

Maar bietensap heeft een impact op andere factoren bij de erectiestoornis. Zo verlaagt het de bloeddruk. Van belang, want een hoge bloeddruk beïnvloedt ook de erectie.

1 2 3 Het is zelfs een belangrijke oorzaak van erectieproblemen. Zo melden onderzoeken dat 49%-68% van de mannen met een hoge bloeddruk ook erectieproblemen hebben.  4 5 6  Dit komt doordat een hoge bloeddruk voorkomt dat bloedvaten, die bloed naar de penis vervoeren, zich niet goed kunnen verwijden. Dus kan de penis niet voldoende tot een erectie komen.

Een enorm voordeel van bietensap is dat de werking op de bloeddruk al vrij snel plaatsvindt. Na 1 á 2 weken is dit al verbetert. Tevens houdt de bloeddruk verlagende werking nog 24 uur na inname aan. 7

Bieten verhogen uithoudingsvermogen

Andere studies laten de positieve invloed van bietensap op het uithoudingsvermogen zien. Wie dagelijks 500 ml bietensap drinkt presteert sportief gezien een stuk beter. Dit gunstige effect vond al na een week plaats. 8 9 En ook mensen met vaatvernauwing ervaren een beter uithoudingsvermogen dankzij het gezonde sap. 10

Hoe kan dit?

bloedtoevoer

Bieten verbeteren de bloedtoevoer naar de penis

Omdat bieten zoveel antioxidanten en veel nitraat bevatten, verbeteren ze de sportieve prestaties. Nitraat wordt dus omgezet in stikstofmonoxide, waardoor de bloedtoevoer verbetert. En niet alleen de bloedtoevoer. Maar ook de spiersamentrekkingen, hart- en longfunctie. Want stikstofmonoxide heeft invloed op het verbruik van zuurstof en verwijdt de bloedvaten. Dit, plus de verwijding van bloedvaten heeft dan weer een goede uitwerking op de erectie.

Nitraat verbetert erectie

Medicatie bij erectiele disfunctie zorgt voor een toename van cGMP (cyclic guanosine monophosphate): dit zorgt voor spierontspanning en een toevoer van bloed naar de penis, waardoor een erectie tot stand komt. Nu is het zo dat nitraatrijke voeding hetzelfde doet. 11 Naast bieten zijn er ook radijsjes, donkere bladgroenten, knoflook en donkere chocolade rijk aan nitraat.

Wat bieten nog meer bevatten

  • Foliumzuur
  • Mangaan
  • Kalium
  • Koper
  • IJzer
  • Betalaïnen: ontstekingsremmende antioxidanten

Je kunt bietensap met een gerust hart drinken. Meestal is roodgekleurde urine de enige bijwerking. Voor mensen met diabetes is het handig om te weten dat bieten vrij veel suikers bevatten.  Als je een geschiedenis van nierstenen hebt, overleg dan met je arts.

Leefstijl en erectie

Naast bietensap zijn er natuurlijk nog tal van andere dingen die je kunt doen voor een betere en langere erectie. Stop met excessief roken en drinken, en probeer stress te vermijden. Om erectieproblemen te verminderen of om te keren, is een actieve leefstijl van belang. Probeer ook op een gezond gewicht te blijven.

Met bietensap werk je ook aan andere aspecten van je gezondheid. De aanwezige betalaïnen verminderen oxidatieve stress en ondersteunen ontgifting. Hiervoor is maar 300 ml per dag nodig. 12

Om de betalaïnen uit bieten goed te benutten, kook je ze bij voorkeur niet. Want deze detoxificerende antioxidanten kunnen niet goed tegen hitte. Stomen is dan een betere optie.

Om terug te komen op de toename van stikstofmonoxide: al direct na inname van bietensap is de hoeveelheid stikstofmonoxide gestegen. 13

Share