Beter slapen doe je met deze snacks

popcorn2.jpg

Beter slapen: als dat zou kunnen! ‘S avonds eten zou de nachtrust verstoren. Niet altijd waar! Voor een betere nachtrust…eet je deze avond snacks

Beter slapen met deze avond snacks

Beter slapen, dit is voor veel mensen erg welkom. Voeding speelt een grote rol bij de nachtrust. Nu wordt ons verteld dat we beter niet meer kunnen eten in de avond. Dit zou de nachtrust verstoren. Maar…om beter te slapen eet je juist deze avond snacks!

Bak popcorn

Met popcorn eet je jezelf naar een betere nachtrust

Voor tryptofaan

Beter slapen: met popcorn knabbel je je naar een betere nachtrust. Dat komt door de koolhydraten: die brengen tryptofaan naar de hersenen. Dit aminozuur stimuleert serotonine. Waar een zwaar avondmaal je uit de slaap kan houden, geldt dit niet voor popcorn. Natuurlijk bak je die zelf met maïs. En laat je de zoute of suikerrijke plakpopcorn in de supermarkt liggen. Wees niet bezorgd over de olie waarmee je bakt: het meeste blijft achter in de pan. Daarom is het een caloriearme avondsnack.

Geroosterde boerenkool

Beter slapen doe je dankzij boerenkool

Van kalium ga je beter slapen

Ook een lekkere snack. De rijke dosis kalium helpt je nachtrust. En dat niet alleen! Want kalium herstelt ook je spieren terwijl je slaapt. Wat de snack behalve smakelijk, ook erg handig maakt. Dus koop boerenkool, hak de roosjes eraf, giet er olijfolie en zeezout over en bak ze op 350 graden tot ze knapperig zijn.

Heilbot

Ook tryptofaanrijk

Tryptofaan, dat moet je hebben om beter te slapen En laat heilbot nu vol zitten met dit prettige aminozuur. Andere tryptofaanrijke voeding is kip, sojabonen, melk, kaas, joghurt, noten en eieren. Ervaar een betere nachtrust met deze voeding!

Kikkererwten

Veel vitamine B6

Beter slapen lukt ook dankzij de vezelrijke kikkererwten. Rijk aan vitamine B6, dus handig voor de aanmaak van serotonine. Voor een betere nachtrust is dit de ideale snack. Eet ze bijvoorbeeld in een salade, en zie je bed vol vertrouwen tegemoet.

Kamillethee

kamille2.jpg
Drink ‘s avonds kamillethee als je beter wilt slapen

Verlaagt cortisol

Van cortisol ga je niet beter slapen. Daarom is kamillethee een super thee voor je nachtrust. Vooral als je last van stress hebt. Want stress verhoogt het cortisolniveau. Omdat cortisol een slaapverstoorder is, neem je kamillethee. Om de concentratie cortisol in je lichaam te verlagen! Daarom is de thee ook zo goed bij angst en depressie.

Honing

nachtrust
Honing is heel bijzonder, ook voor je nachtrust

Neurologisch effect

Als je dan toch kamillethee neemt om beter te slapen: doe er dan honing bij. Je nachtrust vaart er wel bij. Bij velen is bekend hoe gezond honing is. Toch weten weinigen dat honing ook neurologische effecten heeft. En deze verlopen via het dopamine, serotonine en GABA systeem.

Deze werking van honing verdient wat extra aandacht in dit artikel. Want die is best bijzonder. Zo is honing neuro protectief. Wat inhoudt dat het de hersenen beschermt tegen oxidatieve stress. En de ontsteking die daaruit voortvloeit. Dan zit er nog apigenine in. Dit is een enorm krachtige flavonoïde die vrije radicalen bestrijdt en de zenuwcellen beschermt. 1

Je begrijpt dat dit je nachtrust enorm ten goede komt, vooral als je het combineert met kamille.

Kiwi

Dankzij de serotonine zijn kiwi’s de ideale avondsnack

2 Stuks voor het slapen gaan

Nog zo’n topper is de kiwi. Omdat het stuk fruit rijk is aan serotonine, kun je er beter door slapen. Zo val je door de vrucht sneller in slaap, wordt je minder vaak wakker en is de kwaliteit van je slaap beter. 2