Gember verbrandt buikvet effectief

gember buikvet

Gember is een sterke vetverbrander. Die vooral buikvet verbrandt. Dus heb je te veel vetopslag? Denk aan gember! Ook alle andere zaken aan die met vet en overgewicht te maken hebben, pakt gember aan.

Goede vetverbrander en meer…

gember5.jpg
Gember is een sterke vetverbrander die ook buikvet verbrandt


Gember en buikvet. Het is een goede combinatie . Omdat de specerij een hele effectieve vetverbrander is. En meer….. het verlaagt de vetspiegel en vetopslag op effectieve wijze. Dit blijkt uit een nieuwe publicatie. Sinds de laatste jaren zijn een te hoge vetspiegel, overgewicht en diabetes normale gezondheidsproblemen geworden in ontwikkelingslanden. Diverse kruiden kunnen dit voorkomen én behandelen. Met name gember is hier heel goed in te zetten.

Ook tegen vette lever, hoge bloedsuiker (etc. etc!)

Want gember verlaagt deze kenmerken van het metabool syndroom. Hierbij komt dat de specerij ook de andere symptomen van een metabole stoornis aanpakt. De vette lever, te hoge bloedsuiker, ontsteking en hoge bloeddruk verbeteren eveneens dankzij gember.

Gember het beste wat dit betreft

Nu is gember niet de enige specerij die een gunstige invloed op de vetspiegel, vetopslag en buikvet heeft. Ook de actieve ingrediënten van kruiden en planten zijn erg nuttig. Maar de keukenspecerij is wel erg effectief in het aanpakken ervan.

Goed bij een vette lever

Wat betreft de actieve ingrediënten uit gember: dit zijn gingerolen en shogaol. Dat ze tal van farmacologische werkingen hebben, laat de nieuwe studie goed zien. Zo verbetert gember de glucosespiegel en de lipidenwaarden. Dit is ook erg handig bij diabetes en de non-alcoholic vette lever. En wat velen een groot voordeel zullen vinden: gember vermindert buikvet.

Hoewel veel kruiden deze gunstige invloed hebben, is die van de oosterse specerij het meest uitgesproken. Zoek je dus een natuurlijk middel tegen buikvet en aanverwante metabole zaken, dan moet je echt gember hebben.

Helpt bij alles wat met obesitas te maken heeft

gembercitroen.jpg?fit=800%2C600&ssl=1
Gember helpt bij alle aspecten van obesitas en het metabool syndroom. Het is bewezen dat gember water met citroen eveneens krachtig is

Normale orale inname van gember extract vermindert lichaamsgewicht en lipiden waarden niet zomaar een beetje. Maar significant. Verder rekent de specerij af met obesitas als deze ontstaan is door een dieet dat rijk is aan fructosesiroop. Wat erg welkom is met de huidige westerse voedingsstijl! Ook voor de alvleesklier heeft gember tal van voordelen.

Verlaagt ontstekingsstoffen

Wat betreft het antiobesitas-effect: die is er. Waarschijnlijk heef die te maken met de ontsteking remmende eigenschappen. Omdat gemberextract en 6-gingerol ontstekingsstoffen sterk naar beneden brengt, is het een echt anti-obesitas kruid. De specerij voorkomt vetopslag in vetcellen en bloed. Hoewel shogaol dit qua vetopslag nog een stuk sterker doet.

Nuttige steun bij het afvallen

Uit de studie blijkt dus dat gember sterk vet verbrandend is. Een iets eerdere meta-analyse van 14 noemenswaardige onderzoeken  liet eveneens deze sterk vet verbrandende werking van de specerij zien. Dus kun je extra ondersteuning gebruiken bij het afvallen? Dan weet je wat je moet doen. Wat de meta-analyse toonde was dat gember

  • de taille weer tevoorschijn doet komen: het verbetert de taille-heupverhouding
  • de eetlust vermindert
  • voor meer vetverbranding zorgt
  • Als je gember dan combineert met honing, zit je nog beter wat dit betreft.

Diabetes type 2

Nog iets dat gember voor zijn rekening neemt is insulineweerstand. Hier speelt oxidatieve stress een rol bij. Het speelt een rol bij de ontwikkeling van diabetes type 2. Gember beschermt hiertegen, en beschermt de alvleeskliercellen eveneens tegen oxidatieve stress. Daarbij remt het inflammatoire processen in het vetweefsel.

Gember bij alle aspecten van het metabool syndroom

Om een lang verhaal kort te maken helpt een gember supplement (extract) en ook gember in voeding tegen obesitas en alle kenmerken die daarmee te maken hebben. Volgens experts is het slim om meer gember te consumeren.

De  grootste studie op dit gebied betreft een analyse van 60 studies. De conclusie was dat “gember en de bestanddelen gunstige effecten laten zien tegen obesitas, diabetes en gerelateerde stoornissen.”

Goed nieuws, omdat het metabool syndroom zo’n beetje een kwart van de wereldbevolking treft. Dat de specerij dan ook nog zo effectief vet verbrandt is erg mooi meegenomen!

Als laatste vermindert gember de opname van koolhydraten in de darmen, en beschermt het tegen een hoge bloedsuiker.

Je kunt beter gember op je voeding doen, in plaats van zout of mayonaise!