Hoe knoflook/citroen water vetspiegel en gewicht verlaagt

knoflook citroenwater
Zoek je een natuurlijk middel om je vetspiegel te verlagen? Een mix van knoflook/citroen water is hier heel effectief in! En omdat het water met knoflook en citroen de lipidenwaarden verlaagt, is het goed voor je hart- en vaten. Dit is niet het enige: het water zorgt ook voor een afname van lichaamsgewicht.

Zo verlaagt knoflook/citroenwater je vetspiegel

Als je vetspiegel te hoog is, hoef je hier niet mee rond te blijven lopen. Gelukkig, want hoge lipidenwaarden verhogen de kans op hart- en vaatziekten. Knoflook/citroen water verlaagt de vetspiegel erg efficiënt. Dit bleek bij patiënten in de leeftijd van 30-60 jaar. Ze werden in 4 groepen gedeeld.

Dagelijks kregen ze

  • 20 gram knoflook en 1 eetlepel citroensap
  • 2 20 gram knoflook
  • eetlepel ciitroensap
  • 4 geen van beide

Effect van knoflook/citroenwater

  • Afname van cholesterol spiegel
  • Lagere bloeddruk zowel systolisch als diastolisch
  • Afname van lichaamsgewicht
  • De deelnemers volgden verder geen speciaal dieet.

Onmisbaar voor betere lipidenwaarden

Omdat cardiovasculaire ziektes veel negatieve gevolgen hebben, zijn natuurlijke eenvoudige middelen welkom. Immers, we zitten niet te wachten op allerlei metabole disfuncties. Een van de eerste stappen is dan ook, zorgen dat je je lipidenwaarden verlaagt. Voeding is van grote invloed bij hart- en vaatziekten. Knoflook/citroen water verlaagt je vetspiegel. En doet dit zo effectief, dat het eigenlijk een onmisbare drank is.

Alleen knoflook of citroensap: ook gezond

Ook al brengt medicatie de bloeddruk en te hoge vetspiegel beter in balans, aanpassingen in leefstijl en voeding zijn erg belangrijk. Hier past knoflook/citroen water zeer goed bij. Op alle manieren is knoflook gezond: vers, als poeder, in tabletvorm of als olie. Wanneer je knoflook alleen nuttigt, heeft het al een impact op alle kenmerken van hart- en vaatziekten. Hetzelfde geldt ook voor citroen als het om de vetspiegel gaat. Combineer je deze twee, dan krijg je een krachtigere werking.

Hiernaast verlagen polyfenolen de risico’s. Kortom: voeg veel groenten en fruit toe in je dieet.

Wat maakt citroenwater zo goed voor de vetspiegel?

Aangezien citroenwater erycosytryn en hesperidine bevat, kun je lagere lipidenwaarden tegemoet zien. In de eerste plaats bevatten ze antioxidant eigenschappen en verminderen ze oxidatieve stress. Een belangrijk gezondheidsvoordeel!

Waarom is knoflook zo gezond?

Wat betreft knoflook: deze voordelen zijn wijd en zijd bekend. Er zijn veel positieve cardiovasculaire uitwerkingen gedocumenteerd. Zoals verlaging van bloeddruk cholesterol en triglyceriden. Over de effecten van het knolletje zijn sinds 1993 tientallen studies gepubliceerd.

De combinatie van knoflook en citroensap verlaagt cholesterol en bloeddruk significant. 

Een half knoflookteentje per dag verlaagt de cholesterolspiegel met 10%.

Knoflook/citroenwater bestrijdt ook infecties

Verwijding van bloedvaten

Omdat knoflook stikstofoxide produceert verwijdt het de bloedvaten. Hier komt bij dat de G-glutamylcysteïnen de bloeddruk verlagen. Als combinatie resulteert de drank en verbeterde lipidenwaarden en bloeddruk bij mensen met een te hoge vetspiegel.

Knoflookwater alleen

Alleen knoflookwater heeft dan weer een positieven invloed op de levercellen. Goed inzetbaar bij een vette lever. Wat het zo bijzonder maakt is dat het vol bioactieve stoffen zitten. Die ook nog antibacterieel zijn. Niet voor niets is knoflook een natuurlijk antibioticum. Je moet knoflookwater altijd zo vers mogelijk drinken. Naarmate het langer staat, neemt de zuurgraad namelijk toe.

Bron 1 2 3