Deze middelen stoppen haarverlies volgens studies

haarverlies

Iedereen wil een gezonde bos haar. Daarom kan haarverlies en dunner wordend haar onzeker maken. In deze blog lees je welke natuurlijke middelen haarverlies stoppen volgens de wetenschap.

Haarverlies, wat doe je eraan?

Niet alleen je lichaam of gezicht. Ook je haren geven tevredenheid over je uiterlijk. Mannen voelen zich mannelijker, en vrouwen vrouwelijker met een gezonde en volle haardos. Kortom: niemand zegt er nee tegen. Maar helaas, soms is er haarverlies. En zie je dat het dunner wordt op je hoofd.

Dunner wordend haar is schrikken

haarverlies
Welke natuurlijke middelen stoppen haarverlies?

Vitaminegebrek, hormonen en andere factoren hebben invloed op de haren. Bij vrouwen verandert de volheid van de haardos meestal rond de overgang. En al vinden veel vrouwen kale mannen ook aantrekkelijk, de man is net zo min blij met haarverlies.

Haren in je borstel

Een tanende haardos doet de schrik toeslaan. Maar als je steeds grotere plukken haar in je borstel vindt, hoef je niet machteloos toe te zien hoe je . bos(je) haar steeds dunner wordt ! Lees eerst eens over de oorzaken van haarverlies.

Haren verliezen door haarverf

Haarverlies
Wie 20 jaar of langer de haren verft, heeft een hogere kans op dunner haar en haarverlies

Misschien sta je er niet bij stil, maar het jarenlang verven van de haren heeft gevolgen. Op latere leeftijd kan dit tot haarverlies leiden en zelfs tot kale plekken. Dit is dan het geval als je al van jongs af aan je haren verfde. Ben je een jonge vrouw en verf je je haren? Kijk dan eens naar een milde haarverf die zachter voor de hoofdhuid is. Want ammoniak en resorcinol doen je hoofdhuid en dus je haren echt geen goed. Als je niet grijs bent, kan je beter een uitwasbare spoeling gebruiken. Om haarverlies te voorkomen.

Opname via hoofdhuid

Wist je dat via onze hoofdhuid stoffen opgenomen worden? Daar wordt niet altijd rekening mee gehouden. Via afgifte aan het bloed komen ze het lichaam in. Helaas ondervindt de natuurlijke huidbarrière ook schade. Zodat er nog meer chemicaliën binnendringen. En op den duur leidt dit tot haarverlies. Bij haarverf is dit gevaarlijk, omdat het spul enige tijd moet inwerken.

Feiten over haarverf en haarverlies: 1 2 3

  • Donkere kleuren verhogen de kans op kanker. Als je 20 jaar of langer je haar verft in een donkere kleur is de kans 4x hoger.
  • Kinderen van vrouwen die tijdens zwangerschap haarverf gebruiken hebben 10x meer kans op ziektes.
  • Het meest gevaarlijke is het ingrediënt phenylenediamine. Deze stof is zeer irriterend en kan zelfs blindheid tot gevolg hebben als het in de ogen komt. Dus waarom zult u onnodig risico op kanker willen lopen terwijl er een natuurlijk alternatief is?

Alopecia

Alopecia is geen gewoon haarverlies. Dit is een huidaandoening waarbij plotseling kale plekken ontstaan in behaarde gebieden. Hoewel de exacte oorzaak van alopecia areata onbekend is, heeft het waarschijnlijk een immunologische oorzaak. Dat mensen met alopecia areata vaker lijden aan ziektes die met een verstoord afweersysteem te maken hebben, versterkt het vermoeden. Daarnaast kunnen er erfelijke factoren zijn of stress. Door stress verhoog je de cortisolspiegel en dit is ongunstig voor de haren.

Beschadigde haarfollikels

Folliculaire schade kan ook als gevolg van bepaalde hormonen en enzymen die optreden tegen de haarfollikels. Die sterven af als ze niet goed functioneren. Ook medicijnen kunnen de follikels beschadigen. Verkeerde voeding speelt ook een rol. Als het lichaam weinig nutriënten krijgt, kunnen haarcellen niet goed functioneren. Daardoor ontstaat haarverlies.

Zowel man als vrouw zijn niet blij met haarverlies. Maar kijk eens naar onderstaande natuurlijke middelen. Soms zijn ze een betere optie dan speciale haarmiddelen die het probleem kunnen verergeren.

Natuurlijke middelen die werken

haarmiddelen.jpg?fit=800%2C533&ssl=1
Er zijn natuurlijke middelen die de haardos weer voller maken: dit is wetenschappelijk bewezen

Volgens de wetenschap

Kokosolie

Dringt daadwerkelijk in de haarschacht

Anders dan andere oliën penetreert kokosolie echt in de haarschacht. Hiernaast heeft het anti-bacteriële en schimmelwerende werking. Ook een goed middel tegen haarverlies. Breng het direct op de hoofdhuid aan. Zo blijft je scalp vrij van bacteriën en vuil die de haarzakjes beschadigen. Je kunt er zelfs haarluis mee bestrijden. Wat laten studies zien? Dat kokosolie schade aan de haarproteïnen fors vermindert. En dat deze olie met unieke eigenschappen de haren sterker en veerkrachtiger te maakt. Met kokosolie in huis heb je geen dure middelen nodig. 4 5

Saw palmetto

Stopt haarverlies

Dit kruid komt van de kleine zaagpalm. Waaruit serenoa repens extract komt. Beschikbaar in vele vormen zoals kruidenthee, supplementen, vloeibare vorm en in de vorm van gedroogde besjes. Wetenschappers geloven dat saw palmetto haarverlies effectief stopt. Want het voorkomt de conversie van testosteron in dihydrotestosteron. En het is deze laatste die dunner haar en kaalheid veroorzaakt. Hoewel saw palmetto in sommige haarproducten zit, is inname via een supplement beter. 6 7 8

Uiensap

Haren gaan weer groeien

Je moet er wat voor over hebben, om dit middel te gebruiken. Maar dan heb je ook wat. Wat gebeurt er als je 2x per dag uiensap op je hoofdhuid doet? Dan gaan haren in 90% van de gevallen weer groeien! Dit blijkt uit studieresultaten. Na 6 weken waren de effecten zichtbaar. Niet alleen houdt uiensap de hoofdhuid schoon. Ook stimuleert het de bloedcirculatie. Waardoor haarzakjes voeding krijgen. Vooral katalase. Dat is het betere werk bij haarverlies. Deze antioxidant voert beschadigende stoffen af. Na uiensap was je natuurlijk je haren, om je omgeving de geur te besparen. 9 10

Ook belangrijk voor een gezonde haardos

Vitamine D

Omdat vitamine D je hormoonhuishouding balanceert, helpt het tegen haarverlies. Bij muizen hielp de vitamine om nieuwe haarfollikels te maken. De beestjes kregen allen een vol vachtje. Overigens niet alleen muizen, onderzoeken op mensen tonen hetzelfde. 11 12

IJzer

Vervoert zuurstof naar hoofdhuid

Aangezien ijzer zuurstof naar de hoofdhuid vervoert, is het een belangrijk mineraal voor de haardos. In een studie werden 5000 vrouwen gevolgd voor een periode van 8 jaar. Wie het laagste ijzergehalte had het meeste last van haarverlies. Haarfollikels hebben zuurstof nodig en ijzer voorziet daarin. 13 14 Maar let op: haal ijzer bij voorkeur uit voeding en niet uit een supplement. Overtollig ijzer wordt opgeslagen en is echt nadelig voor de gezondheid.

Pepermuntolie, rozemarijnolie en lavendelolie

Beter dan minoxidil

In een studie 1 was de uitwerking van pepermunt olie op de haargroei als volgt: het zorgde voor heel dik en lang haar, bij muizen. Nadat het 4 weken lang uitwendig was aangebracht. De architectuur van de haarfollikel ging niet verloren, er was juist toegenomen kracht van de haarschacht. Pepermuntolie deed niet onder voor minoxidil. Tegen haarverlies is de olie dus heel effectief.

Rozemarijnolie en pepermunt olie hadden soortgelijke resultaten bij haarverlies in vergelijking met minoxidil. Nieuwe haarfollikels waren zichtbaar. De diepte van de haarfollikels was toegenomen, de opperhuid was dikker en het aantal mastcellen was aanzienlijk afgenomen. Details en bronnen m.b.t. deze studies.