anti-rimpeldrankje heel goedkoop

Je huid, daar zorg je goed voor. En je hebt geen dure collageendrank nodig. Op een goedkope manier maak je zelf een  behoorlijk effectief anti-rimpeldrankje dat werkt. En rem je de afbraak van collageen.

Goedkoop anti-rimpeldrankje

Van tomatenpuree maak je een goedkoop anti-rimpeldrankje. Let wel op de hoeveelheid zout in je product

Een anti-rimpel drankje dat werkt. Met een anti-oxidant die 10x krachtiger is dan vitamine E? Ja, die is er en het is nog goedkoop ook. Je hoeft hier geen dure collageendrank voor te kopen. De antioxidant komt uit de tomaat en heet lycopeen. Er is geen reden om hier gebruik van te maken. Mits je niet tegen tomaten kunt.

Haal het uit voeding

Wil je het anti-rimpeldrankje gebruiken? Dan moet je weten dat zongedroogde tomaten en tomatenpuree het meeste bevatten. Hoe je er het meeste profijt van hebt? Door je tomatenproduct te combineren met olijfolie. Hoewel lycopeen als supplement verkrijgbaar is, is de stof effectiever als die uit voeding komt. 1

Tien keer krachtiger dan vitamine E

Lycopeen heeft een anti-rimpelwerking, beschermt tegen Uv-licht en de afbraak van collageen. Het geeft een extra boost aan vitamine E

Tien keer krachtiger als vitamine E dus. 2 Dat is natuurlijk niet alleen goed voor je huid. Voor de rest van je lichaam is het ook erg gezond. Volgens de University of Cambridge verbetert het ook de conditie van de bloedvaten. Wat nuttig is voor mensen met cardiovasculaire aandoeningen. Niet vreemd dat deze aandoening in Zuid Europa een stuk minder voorkomen. Daar eet men meer volgens het mediterraan dieet. Met veel tomaten en olijfolie.

Je huid effectief beschermen

Terug naar de huid. Je weet dat de zon de grootste veroorzaker van huidveroudering is. Vitamine E beschermt tegen UV-straling. Dit gebeurt het beste als je de vitamine uit voeding haalt. Maar tomatenpuree geeft een veel betere bescherming. Je hebt hiermee dus een anti-rimpeldrankje dat werkt.

 • Dagelijks 55 gram tomatenpuree geeft na 3 maanden 35% meer bescherming tegen de zon.
 • Lycopeen beschermt tegen de afbraak van collageen 3

Tegen huidveroudering en rimpels

Combineer je anti-rimpeldrankje met een theelepel olijfolie

Op die wijze gaat de antioxidant huidveroudering en rimpels tegen. Met een blikje tomatenpuree maak je dus heel simpel een anti-rimpeldrankje dat werkt. Giet er een theelepel olijfolie in en je doet iets goeds voor je huid. De hoeveelheid lycopeen neemt niet alleen toe in het bloed, maar bereikt ook daadwerkelijk de huid.  4 5 6

Minder zonschade

Op die manier beschermt je zelf gemaakte anti-rimpeldrankje tegen de schadelijke effecten van de zon. 7 Onderzoeken tonen dan ook dat de inname van de stof (16 mg uit tomatenpuree) de huid redelijk schadeloos houdt na blootstelling aan UV-licht. Zelfs zonverbranding daalt met 40-50%.

Goed voor hart en aderen

Kortom: Met lycopeen hou je je grootste orgaan gezond. 3 Tegelijkertijd doe je meer. Want studies melden dat een dieet dat rijk is aan tomaten het risico op hart- en vaatziekten verlaagt. Omdat de antioxidant de vasculaire functie verbetert. Een van de factoren bij huidveroudering, is ook een verminderde vasculaire functie. Hierdoor gaan minder nutriënten en zuurstof naar de huid. Niet alleen een anti-rimpeldrankje dus! Want je gaat ook aderverkalking tegen. Hiernaast remt het ontsteking en de vorming van bloedklonters. Ook voorkomt het celdood en een hoge bloeddruk.

Betere antioxidant capaciteit

lycopeenDankzij lycopeen stijgt ook de concentratie vitamine A, E en C in het bloed. Kortom: er ontstaat een hogere antioxidant capaciteit

Bij deelnemers aan een onderzoek naar de effecten van lycopeen op oxidatieve stress (tussen de 40-60 jaar, niet-rokend, geen ziekte en medicatie) kregen dagelijks 180 gram tomaat (uit producten zoals ketchup, soep en pasta) en dit bevatte 12 mg lycopeen. 8 Na 60 dagen werden getest:

 • de biomarkers voor oxidatieve stress: die waren gedaald
 • de aanwezigheid in het bloed van andere antioxidanten zoals vitamine A, vitamine C, vitamine E: die was gestegen

Dus als je meer lycopeen aan je voeding wilt toevoegen, ga dan voor tomatenproducten. Meng het met water en je hebt je anti-rimpeldrankje. Want ze beslaan maar liefst 50% van de carotenoïden in het menselijk bloed. 9


 • Voor rokers: anders dan andere carotenoïden is de activiteit van lycopeen niet minder door roken. Met andere woorden: zelfs als je rookt, blijven de voordelen van lycopeen staan. 10 11

 • Lycopeen versterkt de werking van vitamine E.12 13 14 15 16

Lycopeen in voeding

Hoeveelheid lycopeen per 100 gram
 • Zongedroogde tomaten 11955µg
 • Tomatenpuree, zoutloos 11565µg
 • Tomatenpuree, met zout 11888µg
 • Pastasaus 6931µg
 • Tomatensoep 6200-7000µg
 • Tomaat 3041µg
 • Gekookte tomaten 3041µg
 • Sardientjes in tomatensaus 1398µg
 • Lasagne 20.000-30.000 µg
 • Sardientjes in tomatensaus 1398µg

Andere producten:

 • Groentechips 7248µg
 • Rozenbottel 6800μg
 • Minestronesoep met tomaten 6359μg
 • Guave 5204µg
 • Watermeloen 4532µg
 • Papaya 1828µg
 • Grapefruit 1135µg
 • Gazpacho gemaakt met tomaten 915μg
 • Zoete rode pepers, gekookt 484µg
 • Gedroogde kruiden en specerijen
 • 393µgAsperges, gekookt 30µg
 • Kippenlever, gekookt 25µg
 • Mango 3µg
 • Wortelen 1µg