Natuurlijke spierontspanners die werken

natuurlijke spierontspanners

Als je veel last hebt van spierkrampen en spierpijn, kan dit ondraaglijk zijn. Geen zorgen, want volgens de wetenschap zijn er natuurlijke spierontspanners die echt werken. Lees welke dit zijn en wat ze doen!

Spierontspanners die effectief zijn


Spierpijn, kramp of stijfheid: ze verlagen je vitaliteit en energieniveau. In het ergste geval zijn ze chronisch en putten ze je uit. Meestal komen deze spierproblemen voor in de lagere rug, voeten en benen. Misschien merk je dat de spierproblemen samengaan met je slaappatroon en voeding. Of met je menstruatiecyclus. Gelukkig zijn er natuurlijke spierontspanners. Die ook nog werken.

Omdat we jaarlijks aan spiermassa verliezen als we ouder worden, nemen spierproblemen ook toe. Ook ontstaat er meer druk op spieren die in tact zijn. Bij sommige chronische aandoeningen zijn spierpijnen en spierspasmen bekende symptomen. Welke conditie of aandoening dan ook, natuurlijke spierontspanners zijn een uitkomst. 

Spierpijn bij fibromyalgie

natuurlijke spierontspanner
Natuurlijke spierontspanners werken

Zo ook magnesiumspray bij fibromyalgie. Toen vrouwen met de aandoeningen een spray met magnesiumchloride gebruikten, merkten ze al in de 2e week verbetering. 1 Zo’n spray is tegenwoordig voor een paar euro te koop bij Action. En hij is goed! Je kunt ook voor magnesiumvlokken gaan. Wordt in dezelfde vorm (chloride) goed opgenomen via een warm bad.2

Verschillende vormen magnesium werken bij verschillende ziektebeelden

Voorgeschreven spierontspanners

Als je denkt over een synthetische spierontspanner, weet dan dat dit verslavend is. Wat zo’n middel niet doet, is het probleem oplossen. In plaats daarvan blokkeert het gewoon de pijn. Misschien val je er beter door in slaap. Maar hoe sta je op? Moe? Voorgeschreven spierontspanners werken niet op je spieren, maar op je zenuwstelsel 

Let op kalium- en magnesiumtekort

Bij spierkrampen en pijnen kan een kalium-  of magnesiumtekort spelen. Dit is zo wie zo het geval als je veel inspanning levert en niet bijtankt. Of wanneer je menstruatie eraan komt. Eet je veel bewerkte voeding met additieven, dan beïnvloedt dit de normale spiersamentrekkingen. Zowel magnesium als kalium zijn trouwens onmisbaar voor een goede nachtrust. 

Nachtelijke beenkrampen

Een kalium en/of magnesiumtekort dragen bij aan spierkramp. Als je veel inspanning levert en je tankt hierna niet bij, of wanneer je je menstruatie verwacht en/of veel bewerkte voeding eet en weinig vers, dan bemoeilijkt dit de normale spiersamentrekkingen. Kalium is ook onmisbaar voor een goede nachtrust. Ja, kalium ook. Daarom is een lage kaliumspiegel (hypokalemie) een belangrijke oorzaak van nachtelijke beenkrampen. 

Blijf actief

Actief blijven is een geweldige manier om spierkramp te voorkomen. Dus als je natuurlijke spierontspanners gebruikt, blijf ook bewegen. Fitte mensen behouden nu eenmaal meer spiermassa. En hebben minder last van ontsteking. Probeer gewoon dagelijks een stukje te lopen en let op je lichaamshouding. 

Blijf gehydrateerd

Naast natuurlijke spierontspanners zorg je ook voor voldoende hydratatie. Want dehydratie stimuleert spierproblemen. Doe dit vooral als het warm is, je alcohol drinkt of veel transpireert. 

Gebruik warmte

Warmte ontspant natuurlijk de spieren. Daarom is een warme handdoek, sauna of infrarood licht erg fijn. 

Neem een bad met Epsom zout

magnesium
Magnesium is een natuurlijke spierontspanner

Of een voetbad, als je geen bad hebt. Zo ontspan je spieren. Dit ondersteunt de werking van natuurlijke spierontspanners. Met Epsom zout vijzel je je magnesiumgehalte op. Neem 7 dagen achter elkaar zo’n bad. Dit ontspant niet alleen, maar ontgift ook. Bij beide werkingen hebben je spieren natuurlijk veel baat. 3

Magnesiumolie zelf maken versus kopen

Magnesiumolie hoef je niet perse zelf te maken, omdat het nu makkelijker te koop is. Denk maar aan Action. Epsom zout kun je bij Kruidvat kopen. Mocht je het toch zelf willen maken, dan doe je dit zo. Je neemt 1 deel magnesiumzout op 2 delen gedestilleerd water. Je kunt hier ook de goedkoopste vorm voor gebruiken: magnesiumoxide. Die is voor inname overigens minder geschikt. Vanwege de laxerende werking. 

Wat onzin is: Arnica