Raak je buikvet echt kwijt met kokosolie?

raak je buikvet echt kwijt

Om maar met het goede nieuws te beginnen: ja. Volgens studies wel. En veel hoef je er niet voor te nemen. Met één eetlepel per dag raak je buikvet echt kwijt. Ook nekvet vermindert.

Kokosolie vermindert buikomvang

Met kokosolie raak je buikvet echt kwijt: je verliest centimeters aan buikomvang

Eén groot voordeel van kokosolie? Met kokosolie raak je buikvet echt kwijt. Combineer dit dus met een sportregime en dieet. Je zult beter afvallen.

Helaas is kokosolie gedemoniseerd de afgelopen paar jaar. Misschien omdat het zo geliefd werd. En een bedreiging vormde voor margarine fabrikanten. Zo is gesteld dat olie net zo slecht als boter is. Vanwege de verzadigde vetten.  Toch raak je buikvet echt kwijt met dit vetproduct.

Leidt niet tot een te hoge vetspiegel

En het is waar: kokosolie bevat grotendeels verzadigde vetten. Toch zijn die niet vergelijkbaar met die uit boter. 

 • Verzadigde vetten uit kokosolie zijn medium keten vetzuren
 • Die uit boter zijn korte keten vetzuren

Medium keten vetzuren zijn nu juist zo goed voor onze stofwisseling. Niet alleen dat: ook raak je buikvet echt kwijt. Onderzoek toont dat kokosolie niet tot een te hoge vetspiegel leidt. Maar dat het wel de buikomvang vermindert. Dit was het geval bij 30 ml per dag. 1

Waarom voor kokosolie kiezen

Natuurlijk is het nog steeds zo dat onverzadigde vetten meer in ons dieet moeten zitten dan de verzadigde. Toch kunnen we de verzadigde soort niet overslaan. Als je het dan toch neemt, kies dan voor kokosolie. Er zijn genoeg goede redenen voor. 

Gewicht en cholesterol

Als je ontevreden bent over je buikomvang dan is het interessant te weten wat kokosolie doet. Raak je buikvet echt kwijft en voeg het toe aan je dieet. Tegelijkertijd beïnvloedt de exotische olie het zogenoemde goede cholesterol (HDL).

Studie

2

Goede resultaten

Alle deelnemers waren 62 jaar en ouder en hadden een te grote buikomvang. Het is de moeilijkste leeftijd om buikvet kwijt te raken. Ook hadden ze allemaal een hoge bloeddruk en had 95% een te hoge vetspiegel. Hiervoor gebruikten ze een standaard cholesterolverlagend medicijn.

Deelnemers kregen een dieet. Hierna werden ze in 2 groepen gedeeld. 

 • Groep 1 bleef het dieet volgen
 • Groep 2 eveneens, plus 13 ml extra virgin kokosolie. Dit is 13 ml, één eetlepel.  

Buikvet echt kwijt

Bij de kokosoliegroep was verbetering op de volgende parameters

 • Gewicht: 6 kilo kwijt
 • BMI: 2 kg/m2 af
 • Buikomvang: -2.1 cm
 • Nekomvang: -4 cm
 • Systolische bloeddruk: -3.3 punten
 • Diastolische bloeddruk: -3.5 punten
 • HDL cholesterol: + 3.1-7.4 mg/dl

“Non-farmacologische interventies zijn essentieel om risico’s voor coronaire aandoeningen te verlagen. aandoeningen. Onze studie toont dat voeding met extra virgin kokosolie coronaire risico’s vermindert.”

studieauteurs

Zoals bekend is buikvet een serieuze risicofactor voor coronaire aandoeningen. Buikvet is zelfs de grootste risicofactor. Hierna volgen de vetspiegel en roken. (resp. 48.5%, 40.8% en 38.4%).

Met de olie raak je buikvet echt kwijt, hoewel verminderen misschien een betere bewoording is. Een wondermiddel waarmee je alles kwijtraakt, helaas dat is er niet. Maar dit ondersteunt wel de rest van je inspanningen!

Wist je dat dit ook voor tomatensap geldt? Yep, met een glas per dag. Je drinkt hiermee ook nog tegen rimpels. Echt, dat is bewezen!