6X Natuurlijke middelen tegen griep - www.goedgezond.info

6X Natuurlijke middelen tegen griep

natuurlijke middelen tegen griep

Niemand zit te wachten op griep. Dus zijn remedies welkom. Natuurlijke middelen tegen griep, welke helpen volgens studies?

Zoals er krachtige natuurlijke pijnstillers zijn, bestaan er ook natuurlijke middelen tegen griep. 

Welke natuurlijke middelen tegen griep?

Astragalus versterkt imuunsysteem

Heet bij ons vlezige hokjespeul. Is het meest geprezen in de Chinese geneeskunde. Vooral omdat het je immuunsysteem versterkt. Dit maakt het dan weer minder waarschijnlijk dat je gepakt wordt door het griepvirus. Door 3x per week ‘s morgens 250 tot 500 mg te nemen, maak je het grote verschil. Heb je koorts? Dan mag je de plant niet nemen.  

(Uit Beating the Flu: The Natural Prescription for Surviving Pandemic Influenza and Bird Flu)

Ginseng helpt als je het al hebt

Ginseng kennen we vanwege de vele voordelen voor lichaam en geest. Maar het hoort ook bij de natuurlijke middelen tegen griep. Van ginseng is het grote voordeel dat het helpt als de griep al ingetreden is. Maar het werkt ook preventief. Niet alleen bij griep, ook bij virussen die de longen en luchtwegen betreffen. Neem dan Koreaanse rode ginseng. 1

Vlierbes beschermt je cellen

Van vlierbes kan siroop gemaakt worden. Deze bes is een enorme booster van het immuunsysteem. Het voorkomt op een capabele manier dat het griepvirus je cellen aanvalt. Een publicatie in Journal of International Medical Research meldt dat “vlierbesextract een efficiente, veilige en goedkope behandeling tegen griep biedt”. Patiënten uit de studie kregen dagelijks 15 ml vlierbessiroop, vier keer per dag.

Echinacea, remedie bij griep en verkoudheid

Als populaire zomerbloeier je de rode zonnehoed in veel tuinen. Maar de vrolijke plant  is ook een beproefde remedie bij verkoudheid en griep. Al eeuwen gebruikt door indianen voor diverse medicinale doeleinden. Toch staat de wetenschap niet sterk achter Echinacea. Wel is er veel anekdotisch bewijs dat Echinacea werkt. Via verhoging van de weerstand. 2

Knoflook vermindert aantal ziektedagen

Voor veel doeleinden gezond. Ook bekend als natuurlijk antibioticum. Sommige mensen gebruiken knoflook in soep (10-50 teentjes) om virale infecties uit te bannen. Zodra de eerste symptomen zich voordoen. Knoflook heeft duidelijk griep bestrijdende krachten. Zo vermindert knoflook

  • griepsymptomen
  • aantal ziektedagen

Chilipeper voor beter afvoer van slijm

Als een van de natuurlijke middelen tegen griep neem je chilipeper als je al snipverkouden bent. En als je last van ontstoken holtes hebt. Ook cayennepeper helpt dan. Slijm wordt dunner en raak je makkelijker kwijt. Dankzij capsaïcine in de pepers. Wat chilipeper nog meer doet? Doordat het endorfinen vrij maakt, stilt het pijn. Kortom: capsaïne brengt dus echt verlichting bij verkoudheid. 4

  • het verzacht pijn 
  • kan ook ingezet worden bij migraine, chronische sinusitis en allergieën

Als je een van de natuurlijke middelen tegen griep gebruikt, doe dit dan consequent. Kies biologisch. Overweeg ook om vitamine C en een tijdelijke hoge dosis vitamine D te gebruiken.  

Share