Last van stress: thee verhoogt je serotonineniveau

serotonineniveau

Zoek je een anti-stress middel? Drink thee! Want thee verhoogt niet alleen je serotonineniveau, maar ook die andere belangrijke neurotransmitters: norepinefrine en dopamine.

Meer serotonine door thee

Hoe verhoogt thee je serotonineniveau? Door de polyfenolen. Die verlagen de kans op kanker en hartaandoeningen. Maar hun werking houdt hiermee niet op. Want dagelijks thee drinken werkt anti-stress

Drink thee en je:

  • Vermindert cognitieve gebreken
  • Werkt anti-depressief
  • Vermindert stress

Ook bij milde stress neemt het dopamine-, norepinefrine- en serotonineniveau al af. Alle belangrijke neurotransmitters. Om dit tegen te gaan is de oplossing vrij eenvoudig. Drink thee en de niveaus nemen toe. 1

Groene thee, ook meer GABA en dopamine


meer serotonine met thee
Met thee kun je alle kanten op. Geniet van thee en je verhoogt zomaar je serotonineniveau.

Neem nu groene thee. Eveneens een drank met een anti-stress effect. In groene thee zitten natuurlijk de bekende catechines (ECGC). Toch zit er nog meer in en dit is L-theanine en gamma aminoboterzuur (GABA). Theanine is gunstig voor ons centrale zenuwstelsel. 

  • Het beïnvloedt het dopamine- en serotonineniveau
  • Om deze reden heeft groene thee een angstremmende werking
  • De activiteit van hersengolven nemen toe: je bent alerter

2

Rooibos geeft ook meer serotonine

thee is anti-stress want je zet meer serotonine vrij
Niet alleen zet je meer serotonine vrij door thee. Ook krijg je meer dopamine, GABA en norepinefrine

Rooibosthee, misschien minder populair dan de groene versie, maar geef het een kans! Dankzij rooibos wordt er meer serotonine vrijgezet. Dit komt enorm goed van pas als je bent blootgesteld aan chronische stress.

Want zelfs in die toestand verhoogt de drank het serotonineniveau. Drink het 4 weken en je voelt je een stuk beter. 3

Organiseer je brein met thee

Is alles ongeorganiseerd in je brein, zet dan elke dag een potje thee. Uit een review van 9 studies blijkt hoe neuroprotectief de drank is. Thee drinken verbetert de hersenconnectiviteit. Het hele netwerk in je bovenkamer zal efficiënter werken. 4 Dat je hiernaast meer serotonine krijgt is een enorm pluspunt.