Anti-rimpel: Aloë Vera versterkt collageenvezels echt

aloe vera werkt echt tegen rimpels

De klok terugdraaien bij huidveroudering. Lijkt een utopie? Het kan echt. Met Aloë Vera. Want de plant maakt collageenvezels echt sterker en dus de huid steviger. Lees wat de wetenschap hierover zegt!

Aloë Vera maakt de huid steviger en elastischer

Aloë Vera heeft een unieke eigenschap. En die is dat het celvernieuwing stimuleert. Studies melden een verbluffend resultaat. Namelijk een huid die daadwerkelijk steviger en elastischer is. De tropische plant heeft ook sterk vochtbindende eigenschappen. 

Niet verwonderlijk, dat aloë vera veel huidaandoeningen herstelt. Psoriasis, herpes en een zonverbrande huid. De plant corrigeert en herstelt. Dan is er nog een rol weggelegd voor het plantje bij een hormonale disbalans.

Aloë Vera draait klok terug

Aloë vera maakt collageen steviger
Aloë Vera maakt collageenvezels sterker en stimuleert de aanmaak van hyalurozuur. Dit resulteert in een stevigere huid

Waar ligt de sleutel van huidveroudering?

Net onder de collageenlaag van de huid. Hier ligt een netwerk van collageen- en proteïnevezels. Die ondersteunen het huidoppervlak en herstellen aders en weefsels. 

Stimuleert fibroblastcellen

Zon, roken en intrinsieke veroudering verzwakken deze ondersteuning. Zo ontstaan er lijnen en plooien. Onderzoek toonde dat extract van Aloë Vera de fibroblastcellen enorm stimuleert. Die cellen zijn belangrijk voor de aanmaak van collageen. Zo’n stimulans is welkom en heeft effect. Want fibroblastcellen reproduceren cellen 6 tot 8 keer sneller dan normaal. 1 2 3

Het resultaat? Collageenvezels die sterker en veerkrachtiger zijn. En een strakkere jongere huid. 1 

Ook aanmaak van hyaluronzuur

Als je huid ouder wordt maakt het steeds minder hyaluronzuur aan. Dit is nu juist belangrijk voor een soepele veerkrachtige huid. Aloë Vera stimuleert ook de aanmaak van hyaluronzuur. 1 Hiernaast heeft de plant zelf enorme vochtbindende eigenschappen.

Een uitkomst, want juist de oudere huid kan niet gehydrateerd genoeg zijn. Polysacchariden in de plant reorganiseren de cellen in de opperhuid. Ook dit herstelt de huidbarrière en maakt de huid steviger

Herstelt zonschade

Bekend is de werking van Aloë bij zonschade en brandwonden. Door de vochtbindende werking en de stimulans van collageen werkt de plant hier uiterst helend. Het gebrui kis zo nuttig dat brandwondencentra in Texas, Californië en Canada het gebruiken.

Unieke penetrerende werking

Wat eveneens uniek is, is de penetrerende werking. Koop een crème en je mag hopen dat de stoffen voldoende door de huid dringen. Bij Aloë Vera hoef je hier niet bang voor te zijn. Gel van de plant dringt 4 keer sneller door dan water. Interessant, want de gel bestaat voor 99.5% uit water. Dan moet de andere 0.5% wel super penetrerende eigenschappen hebben. Dit maakt het tot een ideale basis voor een huidmasker.

Aloë Vera extract, welke dosis?

Hier geeft een onderzoek uit 2009 antwoord op. Een groep 45+ vrouwen werden in twee groepen gedeeld. Groep 1 kreeg een lage dosis: 1200 mg. De andere groep kreeg 3600 mg. De supplementen werden 90 dagen in genomen en de resultaten waren verbluffend.

‘Na orale inname van Aloë gel was er aanzienlijke verbetering in rimpels te zien bij beide groepen, alsmede een verbeterde elasticiteit van de gezichtshuid in de groep van de lage dosis. Aloë Vera verbetert rimpels en elasticiteit significant bij een verouderde huid.’

Studieauteurs

Minder is dus soms meer

De lage dosis is dus volgens de studie beter dan de hoge dosis. 1200 mg is slechts een kwart theelepel. 3600 mg is een theelepel.