Cottage cheese houdt bloedsuikerspiegel stabiel

bloedsuikerspiegel stabiel

Een hoge inname van proteïnen verlaagt het risico op diabetes type 2. Neem nu bijvoorbeeld cottage cheese. Die doet je bloedsuikerspiegel veel goed. 

Bloedsuiker stabiel, eet cottage cheese

Dat een calorie niet een calorie is, dat wordt steeds duidelijker. Neem nu calorieën uit proteïnen. Ze zijn erg nuttig voor verbranding en stofwisseling. Zo ook de proteïnen uit cottage cheese. Die houden je bloedsuikerspiegel stabiel.

Weg met insulineweerstand

Om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden is een goede insulinerespons van belang. Door onze westerse manier van eten is er vaker sprake van insulineweerstand dan van een goede respons. Dat geeft veel gevolgen, waaronder een hoge bloedsuikerspiegel.

Cottage cheese het beste

Toen het gewichtsvriendelijke zuivelproduct, soja proteïnen, proteïnen uit vis met elkaar werden vergeleken, bleek de eerste voor een hogere insuline/glucose ratio te zorgen. Twee uur na maaltijd. Bij bijvoorbeeld proteïnen uit vis was dit tot anderhalf uur na maaltijd. De aanvankelijke insulinepiek rond 40 minuten na consumptie was bij alledrie de groepen hetzelfde.

Alleen bleef de insulinespiegel langer verhoogd in de cottage cheese groep. Daarom hou je met het kaasje je bloedsuikerspiegel stabiel. En dit is niet het enige gezonde aan cottage cheese.

Toch zorgen niet alleen de proteïnen uit het zachte kaasje voor een hogere insulinegevoeligheid. Ook proteïnen uit de volgende bronnen doen het en houden je bloedsuikerspiegel stabiel

  • Het wit van ei
  • mager rundvlees
  • kalkoen
  • gelatine
  • vis

Eiwit uit al deze bronnen doet dit beter dan de consumptie van glucose. En houden je bloedsuikerspiegel stabiel. 1

Dus om je bloedsuikerpiegel stabiel te krijgen is cottage cheese het beste. Geeft de grootste verlaging van glucose en de hoogste insulinerespons. 

Hiernaast bevat het gewichtsvriendelijke kaasje de hoogte caseïne:whey-ratio. Gevolgd door harde kazen en hierna de zachte. Je bloedsuiker stabiel: het is een voorwaarde als je wilt afvallen. Naast/en dankzij de voordelen voor de bloedsuikerspiegel ondersteunt cottage cheese ook nog eens gewichtsverlies.

Wist je dat Hoe gezond eieren ook zijn -en dat zijn ze- de proteïnen uit cottage cheese beter verteerbaar en opneembaar zijn. 2

Het verzadigingsgehalte van eieren is behoorlijk hoog. Maar die van het gezonde zuivelproduct staat gelijk aan die van eieren. 3

Bron: Emerging Evidence for the Importance of Dietary Protein Source on Glucoregulatory Markers and Type 2 Diabetes: Different Effects of Dairy, Meat, Fish, Egg, and Plant Protein Foods. Journal Nutrients. doi: 10.3390/nu8080446