Waarom visolie werkt tegen pigmentvlekken

pigmentvlekken, visolie helpt

Visolie, we gebruiken het voor een betere concentratie. Of voor een lagere bloeddruk en onze hart- en vaten. Voor onze huid doet visolie ook veel. Pigmentvlekken, rimpels en acnelittekens: deze problemen verminderen door visolie.

Visolie tegen hyperpigmentatie en andere issues

Van visolie is bewezen dat het de ernst van huidproblemen vermindert. Denk dan aan

  • huidveroudering
  • allergie
  • dermatitis
  • wonden
  • pigmentvlekken

Levertraan kan ook

Met name de omega-3 vetzuren beschermen de huid. Ook andere vetten als alfa linolzuur en linolinezuur zijn gunstig voor de huid. Alle zijn goed: ALA, LA, DHA en EPA. Je kunt ook de ouderwetse levertraan nemen.  Die werkt eveneens om de huid lichter te maken en hyperpigmentatie te verminderen.

Want die bevat retinol

Ook als handcreme

Probeer het maar eens: doe het op je handen of gezicht. Het heeft weliswaar een beetje tijd nodig om in te trekken, ongeveer een uurtje. Maar het trekt in en maakt zacht. En neem het oraal in om te kijken wat het effect op je huid is! Hou dit wel consequent een paar weken vol, wil je een verbetering in huidtextuur en pigmentvlekken zien.

Levertraan bron van vitamine A


hyperpigmentatie
Visolie en levertraan verminderen hyperpigmentatie en andere huidproblemen

Beide anti-aging: visolie en levertraanolie. De laatste is een uitmuntende bron van vitamine A. Juist om die reden hou je je aan de dosis die op het etiket staat! Van vitamine A wil je ook weer niet te veel innemen. Hoe sterk je wens ook is om hyperpigmentatie te zien vervagen.

Lees welke stoffen ook werken tegen pigmentvlekken, en hoe ze al na 4 weken resultaat geven. En werkt vitamine E nu wel of niet?

Voorkom dehydratatie

Voor een mooie huid is dehydratatie het laatste wat je wilt. In een vorig artikel kon je lezen wat het drinken van water exact voor je huid doet. En hoewel dit geen effect heeft op pigmentvlekken, doet water evengoed meer dan je denkt. Tenminste, als je dagelijks 2 liter drinkt. Dan krijg je ook echt wat; meerdere voordelen! Omdat dit doorwerkt tot in de diepere huidlagen.

Hou je huidbarrière in tact

Als je een tekort aan meervoudig onverzadigde vetzuren hebt dan verliest je huid veel vocht. Dit verslechtert de functie van de huidbarrière. Een van die functies is bescherming tegen tegen pathogenen en andere invloeden van buitenaf. Mede hierdoor ontstaat hyperpigmentatie. Visolie versterkt de huidbarrière.

En dit geldt ook als je in de menopauze zit of post-menopausaal bent. Wat betreft het remmen van ontstekingen: dit hangt af van de barrière functie.

Collageenverlies door UV-licht

Het zonnetje is heerlijk. Alleen niet zo gunstig voor de huid. Pigmentvlekken zijn slechts één probleem die door blootstelling aan UV licht ontstaan. Andere nadelige gevolgen zijn er ook, zoals rimpels en verlies van collageen en elastine.1

Bescherm je huid van binnenuit

Nog een nadeel is de blootstelling aan UV licht reactieve oxygen species (ROS) creëert.2 Zonbescherming is zeer zeker geen overbodige luxe. Een goede strategie tegen pigmentvlekken en veroudering. Omdat we hier niet altijd aan denken is het maar goed dat je je huid ook van binnenuit kunt beschermen. Met voeding, kruiden en supplementen. Voeg hier ook visolie of levertraan aan toe. 

Interessant!

Baal je van je rimpels en ben je vastbesloten iets aan je pigmentvlekken te doen? Dan wordt het nu interessanter. 

Wanneer EPA uit visolie in de beschadigde cellen komt 

  • remt dit schade in de fibroblasten van de huid
  • onderdrukt verdere schadelijke ontwikkelingen die veroudering, hyperpigmentatie en rimpels veroorzaken 3 4  
  • Breng je visolie op de huid aan dan beschermt dit tegen ontsteking en verdachte plekjes. 5 6 7

En last but not least: verlies van collageen door UVB licht herstelt weer door EPA. 

Visolie penetreert in de huid

Aangetoond is dat visolie van sardientjes het beste door de huid dringt. 

Gezien de studies is het aannemelijk dat inname als het aanbrengen van visolie nuttig is om huidveroudering en pigmentvlekken te voorkomen. Of zelfs te vertragen. 

Snellere wondgenezing

Behalve voor pigmentvlekken ook voor wonden. Want die genezen sneller door visolie. Omdat visolie de vorming van nieuwe bloedvaatjes in een vroeg stadium bevordert. Hiervoor breng je het rechtstreeks op de huid aan. Dit komt omdat de omega’s ontstekingsmodulerende eigenschappen hebben. 8

Verlaging van melanineproductie

Ook veroorzaakt door UV licht. Omdat DHA de productie van melanine verlaagt, verminder je pigmentvlekken effectief met visolie. Maar ook hier kun je eveneens levertraan gebruiken. Dit geldt ook als je het op de huid aanbrengt. 9 10 11

Oraal of aanbrengen op de huid: beide opties werken

Je kunt dus stellen dat visolie en gerelateerde producten zoals levertraan de huid goed onderhouden. En dat ze allerlei “abnormaliteiten” verminderen. Het zijn de omega-3 en 6-vetzuren die het hem doen. Zo wie zo verbeteren ze de functie van de huidbarrière. Daarnaast remmen ze ontsteking door UV en hyperpigmentatie. Ze verlichten dermatitis en doen wonden sneller genezen. Al deze voordelen bereik je met orale inname of het aanbrengen ervan.

Andere toppers voor je collageen en huid zijn

Lees wat wetenschappelijke studies zeggen over de effecten op collageen en elastine van: Kurkuma/ Aloë Vera / Tomatensap of puree