7X Voeding die niet goed samen gaat met medicatie

voeding

Sommige voeding gaat niet samen met bepaalde medicijnen. Omdat een optimale werking van de medicatie in de weg staat. Of omdat de combinatie schadelijk is en de verkeerde reacties uitlokt. Welke voeding gaat niet samen met bepaalde medicatie?

Verkeerde combinaties van voeding/medicijnen

Bananen en bloeddrukverlagers

Bananen vallen onder voeding die niet goed samengaat met medicijnen voor een hoge bloeddruk. Simpelweg omdat bananen rijk aan kalium zijn. Sommige bloeddruk verlagende middelen bevatten ook kalium. Dus de combinatie kan een onregelmatige hartslag veroorzaken. Dit kan het geval zijn bij Captopril, ACE remmers of Angiotensine. Meer kaliumrijke voeding

Koffie en astma medicatie

Astma medicijnen gaan niet goed samen met koffie. Deze combi veroorzaakt mogelijk bijwerkingen. Denk aan nervositeit, trillen en hartkloppingen. Als je astma hebt, sla dan cafeïne over. De voordelen die je van 1 kopje koffie per dag hebt, geldt ook voor de decafé.

Groene groenten en antistollingsmiddelen

voeding
Sommige voeding gaat niet goed samen met medicatie

Bloedverdunners zijn gemaakt om de formatie van vitamine K te voorkomen. Zodat het bloed dunner blijft. Voeding als groene groenten bevat veel vitamine K. Dit verstoort de werking van bloedverdunners.

Citrusvruchten en statines

Combineer citrusvruchten als sinaasappel en grapefruit niet met cholesterol verlagende middelen. De citrusvruchten geven dan spierpijn.

Melk en antibiotica

geitenmelk2

Ook geen goede combinatie: melk met antibiotica. Dit verstoort dit de opname van antibiotica. Melk neutraliseert namelijk de antibiotische functie.

Anti-hoestmiddelen en limoen

Limoen valt ook onder medicijn verstorende vruchten. Tenminste, als het om anti-hoestmiddelen gaat. De combinatie lokt suffigheid uit en soms ook hallucinaties.

Zalm en antidepressiva

Ook zalm is voeding die niet goed samen gaat met bepaalde medicatie. Het combineert slecht met antidepressiva. Althans als antidepressiva mono-amine oxidase remmers (mao-remmers) bevatten. Dit zorgt voor een stijging van de bloeddruk.