Mix gember/kurkuma herstelt schade door chemische stof

Een mix van gember/kurkuma beschermt tegen de chemische stof Bisfenol. Die stof zit in onder andere (plastic) verpakkingen, en leidt tot hormoonstoornissen. Dus wil je jezelf beschermen, gember en kurkuma helpen volgens een nieuwe studie.

Kurkuma/gember houdt gezond

Volgens het Voedingscentrum valt het nog wel mee met de hoeveelheid Bisfenol die we via ons eten binnenkrijgen. Toch melden recente wetenschappelijke publicaties reden tot zorg over de chemische stof. 1 2 3 4 We kunnen de stof binnenkrijgen door voeding uit blik, of dat uit plastic verpakkingen komt. Helaas verstoort het de hormoonhuishouding. 5 Gelukkig kun je kurkuma/gember nemen.

Herstelt de schade

Als we iets kunnen doen om de schade door chemische stoffen te beperken, is er geen reden om dat na te laten. De toxiciteit van Bisfenol is goed bestudeerd. Een van de werkingen is dat het ons blootstelt aan oxidatieve stress omdat het reactieve oxygen species (ROS) genereert. Kruidencombinatie kurkuma/gember corrigeert dit.

Want de mix oefent een sterke antioxidant activiteit uit. Dit blijkt nu uit een studie met ratmodellen. Met name de lever ondervindt bescherming door de mix gember/kurkuma.

Kurkuma/gember herstelt zelfs de schade.

kurkuma/gember
Kurkuma/gember herstelt zelfs de schade door Bisfenol

Ook tegen hongergevoel

De kurkuma/gember combinatie is inderdaad krachtig. Dit laten eerdere studies eveneens weten. Samen remmen ze overigens ook een hongerhormoon dat leptine heet.

En bestrijden ze dus de vrije radicalen. Die spelen een grote rol bij de ontwikkeling van ziektes en inflammatie. Kurkuma/gember is bewezen effectief tegen de gevolgen van verouderingsprocessen in ons lichaam. 6 7

Kruidencombinatie voor gezonde aderen

Wat onderzoek ook laat weten is dat de mix gember/kurkuma de vorming van plaques tegengaat. Doe gember/kurkuma in gedestilleerd water en je houdt je aderen schoon. 7 8 9

En wil je die werking voor je aderen nog versterken? Voeg er dan ook knoflook aan toe. Dit vermindert niet alleen aderverkalking, maar verhoogt ook de antioxidant status. Nog meer dan met kurkuma/gember alleen. 8

Beide werken ook goed op zichzelf. Zo is gember net zo goed als deze pijnstillers.