Gember bij migraine, net zo goed als sumatriptan

natuurlijke remedie tegen migraine

Gember bij migraine werkt net zo goed als sumatriptan en ibuprofen. Dit bleek toen de specerij met het migraine medicijn vergeleken werd. Twee uur na de opkomst van migraine vermindert het poeder de hoofdpijn. 

Gember versus sumatriptan

En omdat soms niks lijkt te helpen als je de tergende hoofdpijn hebt, is dit fijn om te horen. Gember bij migraine, daar heb je wat aan. De bekende specerij bestrijdt ook nog eens bacteriële infecties, misselijkheid, een slechte adem en maagproblemen. 

Aangaande hoofdpijn is de anti-inflammatoire werking van het kruid soms krachtiger dan NSAID’s, non-steroïde ontstekingsremmers. 1 2 

Hoe gebruik je het?

Gember bij migraine
Neem gember bij migraine: het werkt!

Als je creatief bent, maak dan een pasta van de wortel en wrijf dit tussen je wenkbrauwen of op je voorhoofd. Heb je daar geen zin in, geen probleem. Dan maak je gewoon thee door poeder aan heet water toe te voegen. Of maak deze koude gemberdrank.

Minder bijwerkingen, zelfde werking

Bij acute migraine kregen patiënten gemberpoeder of sumatriptan. Twee uur na een aanval, was de pijn bij beide remedies significant minder. Alleen gaf het poeder minder bijwerkingen. Volgens het onderzoek in Phytotherapy Research was de werking van de specerij en sumatriptan vergelijkbaar. 3

Andere natuurlijke middelen

Het is zo makkelijk te gebruiken, krachtig en nog goedkoop ook. Er zijn ook nog andere natuurlijke remedies tegen ernstige hoofdpijn. Er is zelfs een top 10 van middelen uit de natuur waarvan de werking eveneens bewezen is.

Verlichting van pijn

Gebruik gember bij migraine zodra je een aanval voelt komen. Je hoeft maar 250 mg te nemen.  Binnen 2 uur na de migraine aanval ervaar je vermindering van de ernst van de pijn. Hoe dit precies komt is niet helemaal duidelijk.

Bloedvaten

Misschien omdat de ontstekingsremmende werking voorkomt dat bloedvaten ontstoken raken. Omdat ze dan niet verwijden en op de zenuwen drukken, zet migraine niet door. 

Deze natuurlijke remedie werkt dus duidelijk, maar is minder geschikt als je galstenen hebt en/of bloedverdunnende medicatie gebruikt.