Langer leven? Eet chilipepers!

chilipepers

Wie wil niet langer leven? Als je chilipepers eet, dan wordt deze wens waar. Dat meldt Journal of the American College of Cardiology. Het is trouwens niet de eerste keer dat dit blijkt. 

Langer leven, wie wil dat niet

Volgens de nieuwe studie is er een verschil tussen mensen die wel of niet chilipepers eten. Een langer leven, dat is daadwerkelijk weggelegd voor de consumeerders van de hete specerij. 

Door de hele geschiedenis heen wist men de gezondheidsvoordelen van chilipepers. In onze tijd ligt de focus op capsaïcine. Dat is de stof die de pepers zo scherp maakt. Voor je hart en gewicht is het bestanddeel goud waard. En ook heeft het een pijnstillend effect. In andere culturen wist men heel goed dat je een langer leven bereikt met deze specerij.

Chilipepers hebben talrijke voordelen

Er zijn al veel wetenschappelijke studies over langer leven door chilipepers verschenen. De voordelen van de specerij zijn talrijk. Studies tonen dat het pittige kruid bescherming biedt aan

En een stimulerende werking heeft op

Prima manier om je bloeddruk te verlagen

Zoek je een natuurlijk middel om je bloeddruk te verlagen: chilipepers doen het. Hiernaast houden ze je darmen gezond doordat ze de formatie van tumoren remmen. En je lever beschermen ze tegen vervetting, zodat je meer energie krijgt.

Eet ze minimaal 4x per week

Langer leven met chilipepers
Wil je langer leven, eet de chilipepers dan minimaal 4x per week

Vanwege de eerdere onderzoeken, is het gegeven van een langer leven door chilipepers niet nieuw. Het is eerder zo dat de wetenschappers nu voortborduurden op de eerdere uitkomsten. In het kader hiervan analyseerden ze cardiovasculaire biomarkers zoals onder meer de lipiden waarden. En wilden ze identificeren hoe chilipepers een langer leven geven.

Bij dit proces werden de data van bijna 25.000 mannen en vrouwen meegenomen. Alle waren boven de 35 jaar. Alle gegevens waren van belang: gebruik van genotsmiddelen, activiteit enzovoort. 

Conclusie:

Wie 4 of meer keer per week chilipepers at, had een langer leven. Doordat de kans op vroegtijdig overlijden 24% lager lag vergeleken met degenen die de specerij nooit consumeerden.