Sneller afvallen met gember bij ontbijt

sneller afvallen

Volgens een studie in Journal Metabolism ga je sneller afvallen met gember bij het ontbijt. In poedervorm. Hoeveel kilo gewichtsverlies levert dit per jaar op? En hoe wordt gemberpoeder het beste opgenomen: als je het in water of met iets vets doet? 

Gemberpoeder in water

Hoewel je niet moet verwachten dat je álle overtollige kilo’s kwijtraakt met gemberpoeder, ondersteunt het zeker gewichtsverlies. Sneller afvallen met gember: het bewijs is er. Hiervoor neem je 2 gram bij het ontbijt. 

Extra calorieverbranding

Sneller afvallen met gember, hoeveel raak je dan kwijt? Mannen die 2 gram bij het ontbijt namen verbrandden 43 extra calorieën. Dit was het geval bij dertigers met een BMI van 27, alle mannen. Hun ontbijt bevatte 595 calorieën, en het bestond uit muffins met vruchtensap. Ze nuttigden poeder van de specerij door dit in een glas warm water te doen. De bevindingen, gepubliceerd in journal Metabolism, zijn positief. 

Zonder extra inspanning

sneller afvallen met gember
Sneller afvallen? Dat dit lukt met gember is bewezen

Nu lijken 43 calorieén extra verbranding niet veel. Maar dit zijn er in een jaar 15.480. Aangezien 7000 calorieën voor 1 kilo gewichtsverlies staan, komt dit neer op 2 kilo per jaar. Sneller afvallen met gember is dus mogelijk. Je raakt gewicht kwijt zonder dat je er iets extra’s voor doet. 

Wat ook gunstig was: de mannen meldden een voller gevoel na het ontbijt. 

Gember in vet, betere opname

In deze studie werd gemberpoeder in water gedronken. Voor nóg sneller afvallen met gember, voeg je het poeder toe aan iets vets. Omdat je lichaam de gember dan beter opneemt. 

Effectieve verbrander van buikvet

Het wordt nog beter! Sneller afvallen met gember, geldt ook voor je buik. De specerij blijkt een effectieve verbrander van buikvet. Dit liet een publicatie in Annals of the New York Academy of Sciences weten. 

Wat het onderzoek aantoonde?

  • Verbranding van buikvet
  • Een betere buik/heup ratio
  • Minder ontstekingsstoffen
  • Vermindering van eetlust

En ook nog belangrijk uit het onderzoek: als je gember met honing combineert is het effect nog beter.