Tegen neurologische ziektes drink je zwarte thee

zwarte thee

Zwarte thee, je drinkt het voor de smaak en…tegen neurologische ziektes. Dankzij de vele antioxidanten beschermt het je hersenen!

Voor je hersenen

Zwarte thee is net zo effectief als groene thee, als het om de hersenen gaat. Handig als je de groene variant even zat bent. Stap gewoon over.

Ook groene thee vermindert de kans op neurologische ziektes zoals Alzheimer’s en Parkinson’s. Toch heeft zwarte thee deze eigenschappen eveneens. Dit is te danken aan alle polyfenolen. En deze antioxidanten doen al een uur na het drinken hun werk!

Beschermt tegen neurologische aandoeningen

Zwarte thee verlaagt het risico op Parkinson’s. 1 2 Het geeft een toename van alfa hersengolven. Voor je hersenen betekent dit rust. Daarom werkt het gunstig bij onrust, stress en depressie. De thee verbetert de vasculaire functies én de bloedtoevoer naar de hersenen. 3 Drink je veel thee, maakt niet uit welke, dan verbeter je zo wie zo je breinfuncties. 4 Maar in de zwarte zitten bijzondere stoffen: theaflavines. En die verbeteren je geheugen. 5

Wat zwarte thee nog meer doet

zwarte thee
Zwarte thee beschermt tegen neurologische aandoeningen, en doet nog veel meer!

Diabetes

De thee reguleert de bloedsuikerspiegel na een maaltijd. Er wordt gesuggereerd dat het risico op diabetes 2 door zwarte thee vermindert.

Hartkwalen

Regelmatige consumptie vermindert het risico op hart- en vaatziekten. Zwarte thee herstelt beschadigde aderen bij veel hartpatiënten.

Diarree

Tannines in de thee is heilzaam bij maag-en darmproblemen zoals diarree.

Astma

In het algemeen brengen hete vloeistoffen verlichting bij astma. Drink deze thee en je ervaart hoe heilzaam het is bij astma. Want het verwijdt de bronchiën en maakt makkelijkere ademhaling mogelijk.

Kanker

Volgens studies remmen de polyfenolen de groei van tumoren. Polyfenolen beschermen sowieso tegen schade veroorzaakt door UV straling. Zowel de groene als de zwarte drank beschermt vrouwen tegen borstkanker, en dan vooral de vrouwen in de pre-overgang fase.

Osteoporose

Zwarte thee beschermt bij osteoporose, omdat het een positieve invloed heeft op de minerale dichtheid in de botten.

Mondhygiëne

De tannine beperkt de aanmaak van tandplak en dus bacteriën. Houdt tandvlees en tanden gezond en in goede conditie, mede doordat het mond infecties voorkomt. De thee voorziet zelfs in fluoride en houdt het emaille sterk.

Immuunsysteem

Flavines en catechines bevorderen het immuunsysteem.

Anti-veroudering

Door de anti-oxidanten in thee zou het verouderingsproces vertraagd worden en ziektes voorkomen worden.

Bronnen: