Top 6 kruiden bij erectieproblemen

goede erectie

Erectieproblemen. Ze gooien roet in je sexleven. Gelukkig zijn er manieren die je een goede erectie geven, zoals het gebruik van kruiden. Wat zegt de wetenschap over de werking van kruiden voor een betere erectie?

Erectieproblemen

Wat werkt volgens de wetenschap?

Het zijn veelvoorkomende sexuele problemen bij mannen: erectieproblemen en impotentie. Vooral bij mannen met diabetes en een hoge bloeddruk komen ze voor. Er is veel te leren uit de geschiedenis. Wat staat er in farmaceutische manuscripten uit de 9e tot 18e eeuw? En kloppen die claims over kruiden en een goede erectie volgens onze moderne wetenschap?

Goede erectie, zorgeloos sexleven

Een goede erectie maakt je sexleven zorgeloos. Ook psychisch gezien is het belangrijk. Naarmate je ouder wordt is de kans op erectieproblemen groter. Er zijn wel dingen die je kunt doen om een goede erectie te behouden. Een goede hormoonhuishouding (te bereiken met beweging en de juiste voeding), gezonde hart- en vaten, een gezond gewicht en het vermijden van roken zijn positief. Beta-blockers en diuretica staan erom bekend dat ze de erectie verslechteren. Maar liefst 25% van de gevallen komt door dit soort medicatie.21 


Wist je dat

Een actief sexleven erectieproblemen kan voorkomen, als je tussen de 55-75 jaar bent? 1

Er is recent bewijs dat vetarme voeding het testosterongehalte verlaagt

Bieten voor een veel betere bloedtoevoer zorgen naar de penis en het zwellichaam


Kruiden die werken

erectieproblemen
Erectieproblemen, er zijn kruiden die bewezen werken

Merk je erectieproblemen, overweeg dan om kruiden te consumeren

  • Uien, het knolgewas en de olie
  • Maca, de wortel
  • Gemberwortel
  • Bieten, heel of als sap
  • Brandnetel
  • Gingko biloba

Bij erectieproblemen spelen veel mechanismes

  • De mate van vasodilatie (verwijding van vaten)
  • De hoeveelheid antioxidanten (honing verhoogt de antioxidant staturs)
  • Lipide peroxidatie
  • De productie van stikstofmonoxide

.2,3,4

Werken aan erectieproblemen, het hoeft niet duur te zijn en je hoeft niet perse gevaarlijke pillen te nemen.

De genoemde kruiden/groentes werken als antioxidanten, verwijden de bloedvaten en gaan lipideperoxidatie tegen. 

Uien

Uien verhogen testosteron. Je neemt dan het versel sap, 300 ml per dag. Hiernaast zorgt het voor een hogere antioxidant capaciteit.

Gember

Gember houdt zaadballen gezond en stevig en verhoogt de testosteronspiegel. Daarbij zorgt de specerij dat het cholesterolgehalte in de zaadballen op peil blijft. Ook zorgt gember voor een toegenomen bloedtoevoer naar de mannelijke geslachtsorganen wat natuurlijk bevorderlijk is voor een goede erectie. 

Bieten

Bieten zorgen net als gember voor een betere bloedtoevoer waardoor erectieproblemen verminderen. De bloeddruk wordt lager, het uithoudingsvermogen beter. Als klap op de vuurpijl houdt een erectie langer stand door bieten en bietensap. Bietensap verbetert de productie van stikstofmonoxide. Belangrijk, omdat het de druk in het zwellichaam behoudt. Vandaar dat je erectie langer stand houdt. 

Maca wortel

Is Peruaans. De inca’s vonden de wortel zo krachtig, dat het alleen voorbehouden was voor koninklijk gebruik. 5  Je krijgt er niet alleen energie van, maar ook een hoog libido. De effecten zijn bewezen, bij dieren. 6,7

Brandnetel

Naast alle andere eigenschappen is brandnetel erg gezond voor de prostaat. Het voorkomt allerlei aandoeningen van deze klier. Zoals prostatitis: ontsteking van de prostaat. Het zou zelfs kunnen dat brandnetel kaalheid voorkomt. Een gezonde prostaat is onmisbaar voor mannen, jong en oud. 8

Gingko biloba

Vasodilatie is dus erg belangrijk voor een goede erectie. Dat verlaagt de bloeddruk. Een hoge bloeddruk geeft regelmatig erectieproblemen. En zorgt voor een goede bloedtoevoer naar de penis en het zwellichaam. Patiënten die níet reageerden op papaverine injecties deden dit wel op Gingko biloba. Papaverine is een vasodilator die de bloedvaten ontspant en verwijdt.  

Gingko werkt zo goed bij erectieproblemen dat een goede, normale erectie weer herwonnen werd. Dit gebeurde bij sommigen al na 2 maanden, anderen moesten er langer op wachten: 6 maanden. Maar dan gebeurde er ook wat, want de normale functie was hersteld.  9/a> 

Testosteron behandeling niet altijd nuttig

Als je erectieproblemen hebt denk je misschien als eerste aan testosteron en hoe je dit verhoogt. Na je 50e neemt testosteron geleidelijk aan af en heb je niet altijd meer een goede erectie. Voordat je tot behandeling met testosteron overgaat kijk dan eerst even of je ook andere symptomen van een tekort hebt. Want is dit niet het geval en heb je een normale testosteronspiegel, dan verhelpt behandeling niet de erectieproblemen. 

Factoren bij erectieproblemen

Er is nog een andere reden waardoor je een goede erectie mist. Namelijk de lage bloedtoevoer naar de penis of een probleem met de zenuwen die de erectie regelen. Dit is te wijten aan aderverkalking, hoge bloeddruk, een te hoog cholesterol of diabetes. Die condities vernauwen de vaten en verminderen de toevoer van bloed naar de penis. 

Kijk dus naar medische oorzaken zoals diabetes, hoge bloeddruk, angst, pijn, depressie, zuurbranden. Of verander van medicijnen. 

Wat ook bijdraagt tot een goede erectie is regelmatige beweging, minder roken en alcohol, afvallen en geen overmatig medicijngebruik.