Bescherming tegen aluminium: 8 tips

bescherming tegen aluminium

Wat doet aluminium met ons brein, en hoe geef je je hersenen bescherming tegen aluminium? De oplossing ligt in een aantal simpele natuurlijke middelen.

Op 8 simpele manieren

Aluminium. We komen het helaas tegen in onze voeding, verzorgingsproducten, water en bodem. Veel mensen hebben het metaal opgeslagen in lichaamsweefsels en hersenen, in meer of mindere mate. Bescherming tegen aluminium verbetert cognitie en vermindert hersenmist. Dus bescherm je brein en lees wat je tegen de opstapeling van het metaal in je brein kunt doen!

In voeding, water en verzorgingsproducten

Bescherming tegen aluminium: het is nodig. Je doet je intellect, geheugen, nachtrust en emotionele stabiliteit een groot plezier. In de eerste plaats omdat het in voeding en verzorgingsproducten zit. En in de tweede plaats omdat het metaal mentale gevolgen heeft.


Wist je ook dat je lichaam door de aanwezigheid van aluminium in je weefsels nauwelijks calcium en fosfor kan gebruiken? Dit heeft dan weer consequenties voor je botdichtheid. 


Als er echt sprake is van giftigheid dan kun je

  • pijnlijke spieren hebben
  • spraakproblemen ervaren
  • last van bloedarmoede hebben
  • spijsverteringsproblemen merken
  • een verminderde functie van lever en nieren en buikpijn ervaren

Wat helpt?

hersenenintext.png
Bescherming tegen aluminium in je brein is vrij eenvoudig

Silica

Helpt je om aluminium kwijt te raken 

Of te wel kiezelaarde. Hoewel water drinken goed voor ons is, vergroot het de kans op cognitieve achteruitgang. Je krijgt met het water namelijk ook aluminium binnen. Dus voor bescherming tegen aluminium is silica een prima middel. 1 Gelukkig helpt het om aluminium via de urine uit te scheiden. Neem bij voorkeur pure silica in de vorm van vloeistof of capsules. Kiezelaarde van BioSil is het best bio beschikbaar en veel bestudeerd in studies.2


Lees ook hoe basilicum je helpt te ontgiften van zware metalen


Drink thee

Voor je brein geeft thee een goede bescherming tegen aluminium Want L-theanine uit thee beschermt het zenuwstelsel. Ook verlicht dit aminozuur de negatieve effecten van aluminium op het brein. De oxidatieve stress die het metaal teweeg brengt wordt opgeheven door L-theanine uit thee. Ratten waren hier een goed voorbeeld van: er vond zelfs omkering plaats van de negatieve veranderingen die al waren ingetreden. In plaats van thee drinken kun je ook een capsule nemen met 200 mg L-theanine voor het slapengaan. Matcha thee bevat overigens het meeste van het brein beschermende aminozuur.

Extract van groene thee

Kan schade omkeren

Groene thee bevat weliswaar minder L-theanine dan matcha thee en zwarte thee. Maar is eveneens rijk aan epigallocatechine-gallaat en epicatechine. Groene thee extract resulteert in ongeveer hetzelfde als een supplement met L-theanine. Ratten met aluminiumvergiftiging scoorden slecht op het uitvoeren van taken. Ook was er minder antioxidant capaciteit in de hersenen. 

Totdat ze groene thee extract namen. Dit gaf een goede bescherming tegen aluminium. De functies verbeterden aanzienlijk. Bij mensen werkt de combinatie van L-theanine (1680 mg) in combinatie met groene thee extract als een speer. De cognitieve alertheid ging er merkbaar op vooruit. 

Bacopa Monnieri

Voorkomt ophoping van aluminium

Waterhyssop is een enorm krachtig medicinaal kruid. Staat ook bekend als anti-Alzheimer plantje. Volgens de Oosterse geneeskunde vergroot het de hersenkracht. Dit is ook het geval als het om aluminium gaat. Omdat het de ophoping ervan voorkomt. Hierdoor is de schade aan onze hersencellen een stuk minder. Net als bij zwarte, groene thee en matcha vergroot het de antioxidant activiteit in het brein. Hiervoor neem je 300 tot 450 mg per dag. 

Kurkuma

Verlaagt concentratie van aluminium

Natuurlijk kan kurkuma ook hier weer niet ontbreken. Je komt de specerij bijna altijd tegen in de gezonde opsommingsrijtjes. De Indiase geelwortel verlaagt de concentratie van aluminium in het brein. Door teveel ophoping van het metaal merk je verminderde cognitieve vermogens. Die verminderen sterk door deze populaire specerij.  Kijk naar een kurkuma supplement dat 90%-95% kurkumine bevat en neem 2 tot 3 x per dag een dosis van 500 mg. (zie: kurkuma supplementen getest)

Vitamine C, E en selenium

Verminderen eveneens de toxische effecten

Onderzoeken laten tevens zien dat vitamine C, E en het mineraal selenium de toxische effecten van aluminium verminderen. Alle drie verlichten de gevolgen van aluminium vergiftiging. Selenium krijg je bij voorkeur via de voeding binnen. Neem dus veel fruit, groenten, noten en volle granen.