Stil je honger met muntthee

stil je honger

Stil je honger, drink muntthee. Hou je van een frisse smaak? Er zijn redenen genoeg om deze verfrissende thee te drinken. Hongerstillend, maar ook activerend voor je spijsvertering. Geniet van de heerlijke aromatische drank, terwijl je de voordelen plukt!

Minder honger met muntthee

Om te beginnen hou je dankzij het sterke aroma van munt je eetlust onder controle. 1 2 Stil je honger met de thee, want hij is ideaal voor mensen die na het eten altijd snakken naar iets zoet. Doe er een schepje honing bij en je hebt een lekker en gezond alternatief.

Betere vertering

honger
Stil je honger, drink muntthee! De aromatische thee heeft nog veel meer voordelen

Stil je honger, en je valt beter af. Immers, je snacktrek verdwijnt. Terwijl die trek juist zo saboterend voor het afvallen is. Beter afvallen doe je ook met een goede spijsvertering. Uit onderzoek blijkt dat munt het spijsverteringskanaal kalmeert en vlotte darmbewegingen stimuleert. Kortom, het ondersteunt de natuurlijke doorstroom in je lichaam. Heb je vaak last van constipatie, gebruik muntthee dan om alles weer op gang te krijgen.

Ontspan terwijl je geniet van de thee

Reken maar dat de geur van muntthee ontspannend werkt. Dit laat een studie van NASA goed zien: 25% minder stress. Dus stil je honger ermee, en verminder tegelijkertijd stress. Die vermindering van 25% vond plaats in een nogal stresserende situatie, namelijk een enorme langdurige file. Stress bevordert honger. De bijhorende verhoogde cortisolwaarden saboteren je metabolisme. Dit is nu juist iets waar de geur van een verse kop muntthee iets aan doet. 3 Geen fan zijn van thee? Neem etherische olie en snuif dit op.


Ook citroenolie is een goed anti-stress middel


Snuif het dus op, stil je honger. En niet alleen dat, want pepermunt olie heeft veel (instant) voordelen. Voor prestatievermogen , concentratie en haargroei. Hiernaast moduleert pepermuntolie de stemming en de cognitieve prestaties. 4