7x Kruiden tegen Corona virus (studies)

corona virus

Het corona virus, is er iets dat we ertegen kunnen doen? Wat zegt de wetenschappelijke literatuur. De Chinese geneeskunde heeft inderdaad een tiental kruiden dat het virus remt en/of preventief werkt.

Zijn er kruiden tegen Corona?

Corona behoort tot de Coronaviridae familie. Die bestaat weer uit meerdere strengen en veroorzaakt klachten aan de bovenste luchtwegen. Bij mensen veroorzaakt het de gewone verkoudheid. Maar complicaties zin longontstekingen SARS. 1 Bij corona horen HCoV-229E, -OC43, -NL63, -HKU1, en het huidige beruchte SARS-CoV. 2 Specifieke behandelingen zijn er vooralsnog niet. Dus wat kan je doen?

Werkt vitamine C? 

Eerst even dit. Helpt vitamine C tegen het corona virus? Het is immers een antioxidant die schade aan de longen kan voorkomen. Ernstige longschade door COVID-19 heeft complexe gevolgen. In ieder geval vermindert vitamine C de ontstekingsresponse en duur van een normale verkoudheid. Het voorkomt de ernst van griepsymptomen. Maar hoe zit het bij corona. In een serie YouTubes van de afgelopen tijd zegt arts Richard Cheng (Orthomolecular Medicine News Service) aan de hand van drie klinische testen in China dat vitamine C veelbelovend kan zijn.   Net als bij normale verkoudheid vermindert het ernstige ontsteking van de longen. Die inflammatie kan fataal zijn bij corona. Grote hoeveelheden vitamine C zijn veilig, hooguit leiden ze tot de formatie van nierstenen. Ook geen pretje dat laatste, maar het is het een of het ander. 

Toch zullen er meer studies gedaan moeten worden om te weten hoe werkzaam vitamine C tegen het Corona virus is.

Welke planten dan?

Om het een beetje ingewikkeld te maken, kuiden met saikosaponinen doen echt wat, volgens wetenschappelijke onderzoeekn. Ze komen van nature voor in planten die triterpeen glycosides bevatten. Die vind je trouwens ook veel in etherische oliën. Om een lang verhaal kort te maken, een opsomming van de kruiden die dit type glycosides bevat. 

En wil je ze aanschaffen? Kruiden tegen het corona vrius zijn online te koop. Maar laat wat over een ander. We zien elke dag in de schappen wat hamsteren doet. Het valt niet onder “omkijken naar elkaar.”

  1. Goudscherm. Of te wel Bupleurum spp (Chai Hu)

2. Heteromorpha spp . Deze is niet zo bekend. Hier zul je zelf verder op moeten googelen.

3. Scrophulana scorodonia (xuan Shen). Brede antivirale activiteit tegen HCoV-22E9.3  De natuurlijke bestnaddelen voorkomen effectief een vroeg stadium van infectie. Waaronder virale hechtng en penetratie. 

4. Lycoris radiata, Artemisia annua, Pyrrosia lingua, Lindera aggregata (Wū Yào). Dit zijn respectievelijk:

  • Red Spider lily (Shi Suan)
  • Zomeralsem of Sweet Wormwood (Huang Hua Hao)
  • Tongue Fern (Shi Wei)
  • Wu Yao

Het is goed gedocumenteerd dat allevier anti-SARS-CoV werken. 4

corona
Volgens studies zijn er kruiden die preventief werken tegen corona en/of het virus remmen. Ze vinden hun oorsprong in de Chinese geneeskunde

Dit geldt ook voor

5. Isatis indigotica (Ban Lan Gen, Woad, Wede)

6. Torreya nucifera (Fei, Japanse Torreya)

7. Houttuynia cordata(Yu Xing Cao, Chameleon Plant, Doku-dami).

De remmende werking komt door bestanddelen myricetine, scutellareïne en fenolbestanddelen. 5,6,7 

Voor het corona virus is nog geen preventief vaccin, nog zijn er effectieve behandelingen. Gelukkig zijn natuurlijke producten als bovengenoemd een uitstekende bron van biodiversiteit en effectieve preventieve behandelingen. De activiteit is krachtig. Het is overbodig te zeggen dat verdere onderzoeken nodig zijn. Maar natuurlijke producten zullen een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van medicijnen tegen virussen.