Osteoartritis: dit 3tal kruiden evenaart Naproxen

osteoartritis

Osteoartritis geeft chronische pijn en is erg vervelend. Nu blijkt uit onderzoek dat de combinatie kurkuma, gember en zwarte peper de gewrichtsontsteking net zo goed behandelen als pijnstiller Naproxen.

Behandel gewrichtsontsteking op natuurlijke wijze

Op zich is het niet nieuw dat gember/of de combinatie met kurkuma gewrichtsontsteking goed behandeld. Er is nu dus een derde bijgekomen: zwarte peper. Die laatste voegt nog meer bijzondere kwaliteiten toe. Want ook stoffen uit zwarte peper remmen ontsteking. En niet zomaar een beetje.

Gember bij gewrichtsontsteking: net zo effectief als Diclofenac

Gember/kurkuma: effectieve behandeling van artritis

Het is een opwindend idee dat oplossingen voor aandoeningen soms gewoon in ons keukenlaatje liggen. Zo ook met gewrichtsaandoeningen zoals osteoartritis. En wat kost het aan extra geld of tijd? Nauwelijks iets.

Kurkumine

Is een effectief ingrediënt in kurkuma met ontstekingsremmende eigenschappen. Het beschermt de gewrichten tegen beschadigende factoren.

Gingerolen en piperine

Respectievelijk uit gember en peper

Verbeteren en behouden de werking van kurkumine. Dat is belangrijk om te weten. Wat kurkumine verbetert en remt, wordt door deze twee gehandhaaft en verbeterd.

Naproxen en kruiden: zelfde vermindering

osteoartritis
Alle kruiden hebben voordelen voor de gezondheid. Bij osteoartritis is dit het drietal gember, peper en kurkuma

Om tot deze conclusies te komen deden patiënten met chronische osteoartritis aan de knie mee aan een onderzoek. Sommigen kregen Naproxen en andere kregen de combinatie van specerijen.

  • Bij de aandoeningen spelen ontstekingsstoffen een rol (prostaglandinen). Naproxen werkt op die stoffen in. De deelnemers namen Naproxen of de kruidencombinatie 4 weken lang.
  • De uitkomst indiceert dat je in plaats van Naproxen ook peper/kurkuma/gember kunt nemen. Want met beide behandelmethodes geven eenzelfde afname van prostaglandinen.
  • Wat betreft de inname van de specerijen: dit gebeurde 2x per dag.

Naproxen hoort bij de pijnstillergroep NSAID’s: Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drugs.

NSAIDS bevorderen hartaanval en beroerte

Met de kruidencombinatie werk je aan je hele gezondheid. Dat kan niet gezegd worden van NSAID’s. De bijwerkingen zijn bekend: klachten van het spijsverteringskanaal komen veel voor. Zoals misselijkheid, brandend maagzuur, buikpijn of diarree. Soms ernstiger. Want onderzoeken beweren ook dat regelmatig gebruik je leven verkort. Voor je hart is gebruik af te raden. Wil je een hartinfarct of beroerte voorkomen, beperk het gebruik dan. Door ze te mijden, spaar je ook je nieren. 1