Waarom je avocado eet voor meer dopamine

meer dopamine

Meer dopamine. Dat betekent minder vermoeidheid, een betere stemming, meer motivatie en een beter geheugen. Voor een hoger dopamineniveau is avocado de vrucht bij uitstek!

Hoger dopamineniveau: eet avocado!

Er zijn redenen genoeg om meer dopamine te willen. Een hoger dopamineniveau verbetert je productiviteit en focus. Helaas doven leefstijlgewoontes, voeding en ziekte de neurotransmitter uit. Als je steeds het gevoel hebt je leven niet ten volste te kunnen leven, is dopamine misschien de oorzaak.

Meer plezier, meer motivatie

Neurotransmitters brengen signalen over van zenuwcel tot zenuwcel. De naam zegt het al, het zijn boodschappers. En dopamine is een hele belangrijke. Want zonder deze neurotransmitter ervaar je nauwelijks plezier en motivatie. Ervaar je dit ook bijna niet? Dan wordt het misschien tijd voor meer dopamine.

Zelfs voor betere sociale interactie

hoger dopamineniveau
Voor een hogere dopamineniveau eet je ook avocado

Een hoger dopamineniveau heeft ook invloed op je sociale interactie. En de manier waarop je taal gebruikt en doelen stelt. 1 Superbelangrijk dus voor je kwaliteit van leven. Als deze neurotransmitter niet goed functioneert dan veroorzaakt het een handjevol ziektes. Meestal heeft het impact op je bewegingsapparaat. Parkinson’s is hier een duidelijk voorbeeld van.

Meer dopamine betekent

 • Een einde aan apathie
 • Betere controle over verslaving
 • Meer energie
 • Meer vertrouwen in de dingen ervaren
 • Taken weer kunnen afmaken
 • Betere concentratie
 • Betere sociale interactie
 • Goed geheugen
 • Geen stemmingswisselingen meer
 • Verhoogd libido
 • Goede nachtrust
 • Minder behoefte aan snacken

Als je een hoger dopamineniveau wilt zijn er een aantal zaken die je niet moet nemen

Dit zijn

Kruiden

Er is genoeg wat je wel kunt nemen voor meer dopamine. Zo zijn er kruiden die je dopamineniveau verhogen. Neem bijvoorbeeld kamille: die brengt dopamine in balans plus de andere neurotransmitters. Kurkuma is ook echt een topper die alle neurotransmittes balanceert.

Waarom avocado?

Nu de avocado, want deze brengt je uitstekend naar meer dopamine. De vrucht bevat enorm veel antioxidanten met een neuroprotectief effect. Dan is de vrucht zelf ook nog rijk aan tyrosine. Tyrosine helpt je om dopamine aan te maken. Het nutritioneel profiel van de avocado is perfect. Deze vrucht der vruchten beschermt tegen neurodegeneratieve ziektes 2 3

Andere topvoeding voor meer dopamine

Andere voeding die je meer dopamine geeft

 • Kip en kalkoen: verbeteren de productie van tryptofaan en dopamine
 • Bonen en tarwekiemen
 • Eieren
 • Appels
 • Bonen
 • Aubergines
 • Spinazie

Ook goed voor je brein