Ken je deze 2 bewezen kruiden tegen fibromyalgie?

rozemarijn bij fibromyalgie symptomen

Kruiden tegen fibromyalgie met een bewezen werking. Welke zijn dat? Fibromyalgie symptomen beïnvloeden het dagelijks leven behoorlijk. De chronische pijn en slapeloosheid maken kwetsbaar voor depressie. Vandaag de dag wordt de ziekte serieus genomen, en zijn er meer onderzoeken dan ooit.

Kruiden bij fibromyalgie, welke?

#1 Rozemarijn

Een heerlijk geurend kruid en ook nog eens medicinaal toepasbaar. Hij hoort echt in het rijtje thuis. Want toen de pijn bij patiënten na 4 weken gebruik geëvalueerd werd, bleek dat ontsteking en fibromyalgie symptomen duidelijk minder waren. Het gaat om rozemarijn extract. Een bijkomende interessante werking is dat rozemarijn beter werkt tegen maagzweren dan Omeprazol. 23 Dus mocht je hier ook ontvankelijk voor zijn, probeer dan zeker rozemarijnextract. Overdrijf niet en hou je aan de aanbevolen dosis, want teveel is niet goed voor je lever.

kruiden tegen fibromyalgie
Rozemarijn hoort echt bij de kruiden tegen fibromyalgie

#Boswellia

Dit heet ook wel Frankincense. Je vindt hem in de Top Natuurlijke Pijnbestrijders. En niet voor niks. Deze kan je ook zeker tot de kruiden tegenj fibromyalgie rekenen. Een interessant weetje is dat Boswellia lang voordat antibiotica bestonden, gebruikt werd om infecties te behandelen. Het heeft sterke anti-inflammatoire en antiseptische eigenschappen. Toch irriteert het niet de maag. In boswellia zit boswelic acid: en dit verbetert de klachten. Overigens niet alleen de fibromyalgie,symptomen maar ook klachten aan de longen, darmen en luchtwegen.

Zoek je dus kruiden tegen fibromyalgie, denk dan zeker aan Boswellia om de fibromyalgie symptomen te verminderen. Onderzoek toont dat het pijn vermindert. Soms verlicht het zelfs pijn binnen 7 dagen. Het kruid maakt deel uit van de traditionele Ayurvedische geneeskunde.

Bronnen

  1. https://www.news-press.com/story/life/wellness/2015/12/24/why-bring-wise-men-frankincense-boswellia-lee-physician/77845908/
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3309643/
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2493463/
  4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5366763/
  5. https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0125375
  6. https://thor.ne/gTsYf