Limoensap: heel effectief tegen atherosclerose!

limoensap

Limoensap is een drank met veel gezonde voordelen. Neem nu atherosclerose. Sap van de limoen voorkomt vernauwing van de bloedvaten. En heb je al aderverkalking? Dan ondervind je zeker verbetering met deze natuurlijke remedie.

Limoensap tegen bloedvat vernauwing

Het is niet alleen limoensap maar ook de de schil van de limoen dat

  • de antioxidant capaciteit verhoogd (m.a.w.: de hoeveelheid antioxidanten in je bloed)
  • de plaques in je aderen verlaagt
  • En dus de kans op het ontstaan van atherosclerose verkleint

Voor je aderen het beste van alle groenten en fruit

Dat is een belangrijk gegeven. Aangezien atherosclerose een van de hoofdoorzaken van overlijden is. Een dieet met veel vetten is dan weer de hoofdreden van het ontstaan van atherosclerose. Elke groente en fruit vermindert deze kans vanwege de bioactieve bestanddelen. .12 Maar bij sommige groenten of fruit is dit gewoon wat meer.  Zoals bij limoen en daaruit volgend, limoensap.

Goeie toevoeging!

limoensap
Limoensap is een goed middel tegen vernauwing van de bloedvaten

Citrusvruchten beschikken sowieso over veel vezels, vitamine C, fenolen en flavonoïden. Maar limonoïden zoals in limoensap hebben de meest krachtige antioxidant eigenschappen en antikanker activiteiten. 3  Antioxidanten werken samen, dus limoensap is een mooie toevoeging op je andere antioxidantrijke voeding. 4,5

Hoewel beide een zeer gunstig effect hebben op vernauwing van de bloedvaten , is die van de schil nog sterker dan die van limoensap.

Andere interessante voordelen van limoen

Verlaagt de lipiden waarden

Cholesterol op zich is niet verkeerd, sterker nog: het is onmisbaar. Maar desalniettemin is een overschot van  het “slechte” cholesterol (LDL) niet bepaald gunstig voor je aderen. 6,7 

De concentratie van antioxidanten in je bloed his bepalend voor het ontstaan van allerlei ziektes, en ook atherosclerose. Wil je narigheid voorkomen, dan ben je dus bezig om die antioxidant capaciteit te verhogen. Limoensap is hier heel nuttig voor, omdat je met weinig veel bereikt. Schil en sap hebben beide andere voodelen, en voor je bloedvaten is limoensap beter dan de schil .8 De grotere hoeveelheid ascorbinezuur in sap heeft hiermee te maken. 

Afname van maar liefst 70%

Eén studie meldt een afname van 70% wat betreft plaques binnen de vaten. .9  Dit komt door de narignenine dat limoensap bevat. Dit zit niet in de schil.  Dan is er nog pectine, wat ook in appels zit. Ook dit houdt de aderen gezond.  Bron 10 11

Wist je trouwens dat de dagelijkse inname van citroensap de bloeddruk verlaagt? 12 En dat een mix van citroensap met knoflook zeer gezond is? Dat is zo gezond dat het de lipiden waarden sterk verbetert. 13