Betere bloeddruk en doorbloeding met groene thee

betere bloeddruk

Naar een betere bloeddruk? Soms zijn de middelen om dit te bereiken eenvoudig. Neem nu groene thee. Behalve dat het de bloeddruk verlaagt geeft het ook een betere doorbloeding.

Ideale thee voor betere bloeddruk

De thee is populair. Mede omdat het voordelen voor de gezondheid heeft. Wil je een betere bloeddruk, dan heeft het echt nut om de drank dagelijks te drinken. 1 Hiermee verbeter je ook je doorbloeding.

Dat groene thee tot verbetering leidt blijkt uit een omvangrijke studie. Hierbij werd gebruik gemaakt van de data uit 1119 onderzoeken. Wat de studie onthult is dat de inname van groene en trouwens ook zwarte thee de systolische bloeddruk verlaagt. En ook de diastolische.

Werd de theeconsumptie langer dan 3 maanden volgehouden, dan bereikte men het beste resultaat

Het effect van groene thee was meer uitgesproken dan die van zwarte thee.

Er waren geen bijwerkingen

En voor je bloedsomloop!

betere bloedsomloop met groene thee
Groene thee is een makkelijke manier om een betere bloeddruk te krijgen

Dan de bloedsomloop. Want we jagen niet alleen een betere bloeddruk na, vaak is onze bloedsomloop ook aan verbetering toe. Volgens een ander nieuw onderzoek zorgt groene thee inderdaad voor een verbeterde bloedsomloop. Dit werd getest bij jonge mannen. Ze namen een supplement die 300 mg of 600 mg bevatte.

Vasodilatie

De catechines in groene thee bevorderen vasodilatie. Deze vaatverwijding is ook de reden waarom je met groene thee naar een betere bloeddruk gaat. [1517]. Maar uit de nieuwe studie blijkt dat een supplement ook lokaal voor een toegenomen bloedtoevoer zorgt, na een inspanning.

Deze ergogene werking was er bij 600 mg, maar niet bij 300 mg.

Voor een betere bloeddruk en bloedsomloop kun je dus groene thee nemen. In het eerste geval kun je de thee drinken en in het tweede geval neem je een supplement.

Wist je dat

Groene thee ook goed is voor je lever?

Dat kaneel krachtiger is als je het met groene thee combineert?

En dat de drank ook erg goed is voor je huid?