Waarom groene thee met citroensap een top combi is

groenetheemetcitroen

Beide zijn gezond. Maar er is een goede reden waarom je groene thee met citroensap combineert. Citroensap verbetert de bio beschikbaarheid van de catechinen uit de thee. En op die manier kun je prima oxidatieve stress moduleren en je vetspiegel verlagen.

Door citroensap haal je meer uit je groene thee

Als je langere tijd vetrijk eet dan ontstaat er oxidatieve stress en een te hoge vetspiegel. De catechinen uit groene thee heffen deze nadelige effecten op. Maar wat je moet weten is dat de bio beschikbaarheid niet altijd hoog is. Daarom drink je dus groene thee met citroensap!

Want citroensap verbetert de bio beschikbaarheid van de catechinen. Wil je je vetspiegel verlagen en meer uit groene thee halen, dan voeg je dit dus toe.

Lagere vetspiegel en minder oxidatieve stress

groene thee met citroen
Door groene thee met citroen te combineren haal neem je de catechinen beter op

Oxidatieve stress is de belangrijkste speler bij diverse metabole stoornissen zoals diabetes, hart- en vaatziekten en kanker. Hoe je eet is erg belangrijk om oxidatieve stress te moduleren.

Groene thee wordt wereldwijd geconsumeerd voor de vele gezondheidsvoordelen. Door de catechinen heeft de thee een anti-oxidatieve werking die ook nog anti-inflammatoir is. Citroensap is dit eveneens. Hiernaast heeft citroensap trouwens nog een antibacteriële werking.

Waar groene thee met citroensap goed voor is

Citroen is de beste citrusvrucht wat dit betreft

Als je groene thee niet met citroensap drinkt, heb je evengoed een lekker drankje. Maar het probleem kan zijn dat je er niet alles uit haalt. Veel catechinen verlaten je lichaam via het spijsverteringssysteem. Dit wordt voorkomen door citroensap. Dor het sap is je lichaam in staat om de catechinen op te namen. Van alle citrusvruchten doet citroen dit het best.

Met deze combinatie krijg je niet alleen catechinen binnen. Ook consumeer je op die manier vitamine C, fenolen, flavonoïden.

Bron:

Journal Antioxidants