Lymfesysteem reinigen met droog borstel massage

lymfesysteem reinigen

Je lymfesysteem reinigen door je huid droog te borstelen, heb je daar weleens aan gedacht? Je voert op die manier gifstoffen af, en verbetert je bloedsomloop. Het is heerlijk en geeft een energiek gevoel. Lees hoe je het doet en wat je kan verwachten!

Boost je lymfesysteem

Om te detoxificeren gebruikt je lichaam je longen, nieren, darmen en huid. Je huid wordt ook wel de derde nier genoemd, omdat dit het grootste zuiveringsorgaan van je lichaam is. Maak hier gebruik van, door dit te stimuleren met droog borstel massage. Je lymfesysteem reinigen heeft zoveel voordelen. Want dit is samen met detoxificatie onmisbaar voor een goede gezondheid en energiek gevoel. 

Help je huid, darmen, longen en nieren

droogborstelenintext.png
Boost je lymfesysteem door je huid een droog borstel massage te geven

Wist je dat je huid dagelijks enorm veel uitscheidt? Je huid droog borstelen verbetert de functie van je huid. Doe dit op dagelijkse basis en je ondersteunt ook de activiteit van je longen, darmen en nieren.  En je boost je lymfesysteem!

Natuurlijk krijg je meer energie van droog borstel massage, hoe kan het ook anders. Want je  lymfesysteem reinigen met een borstel

 • Stimuleert de bloedsomloop en maakt je wakker en energiek!
 • Helpt je om je bloed te zuiveren, dit ondersteunt de darmen en nieren
 • Vermindert cellulitis
 • Verbetert je houding en tint

Je huid droog borstelen, hoe doe je dat?

 • Boost je lymfesysteem met een borstel die zacht is
 • Doe het voordat je gaat baden of douchen: dan was je de los geborstelde huidcellen weg
 • Omdat je er energie van krijgt, doe je het beter niet voor het slapen gaan
 • Begin bij je voeten, en ga met opwaartse vegen richting je hart
 • Gebruik rustige en kleine veegjes opwaarts / of werk met circulerende bewegingen richting je sleutelbeenderen.
 • Bij je maag aangekomen, ga je met de richting van de klok mee
 • Als je bij je armen bent aangekomen begin je bij de handen en werk je opwaarts
 • Vergeet je oksels en nek niet.

Gezicht en hals

Neem voor je gezicht en hals een gua sha massage borstel die vriendelijker voor de huid daar is. Rol dit vanaf je hals richting je sleutelbeenderen. Strijk dan in je gezicht richting je oren. Ga naar je kin en masseer langs je kaaklijn naar je oren. Vanaf het voorhoofd richting de oren. Dan achter je oren, langs de hals naar beneden

Goede lymfedrainage

Het lymfesysteem reinigen met een droog borstel massage is een techniek die al 5000 jaar oud is. De oorsprong ligt in India. Het verlicht verstopping van de lymfen door stress en ziekte. Door de functie van het lymfesysteem te ondersteunen verminder je ook ontsteking, bijvoorbeeld als gevolg van een auto immuunziekte. 1