Betere stofwisseling door cottage cheese - www.goedgezond.info

Betere stofwisseling door cottage cheese

betere stofwisseling door cottage cheese

Een betere stofwisseling door cottage cheese? Ja. Het zachte kaasje overstijgt zelfs eieren als het om een sneller metabolisme gaat. Qua verzadiging zijn beide producten gelijk. Zelf maken is trouwens heel makkelijk.

Cottage cheese ondersteunt je metabolisme

We weten dat eieren een betere stofwisseling geven. Niet voor niets ondersteunt ontbijt met ei gewichtsverlies. 1 Veel studies melden hoe goed je kilo’s verlies dankzij eieren. Cottage cheese is zelfs nog beter voor je metabolisme, dus voeg dit toe!

Insulinerespons

Bij diabetes type 2 is respons van insuline, C-peptide en glucagon erg belangrijk. Die respons is van alle proteïnes het beste bij cottage cheese. Het kaasje wordt namelijk beter verteert dan eieren. 2 Wat niet onderdoet aan eieren, want de 12 weekse consumptie van 3 eieren per dag leidt tot een toename van carotenoïden en adiponectine in het bloed. Dit onderdrukt ontsteking. 3 Wat betreft het verzadigingsgevoel zit er geen verschil tussen eieren of cottage cheese. 4 Beide geven een betere stofwisseling, en cottage doet dit net iets meer.

Kleinere buikomvang

Cottage cheese zorgt voor een betere stofwisseling. Als je het eet voordat het naar bed gaan, geniet je van de voordelen zelfs als je slaapt

Dit bleek ook toen de proteïnes uit cottage cheese vergeleken werden met die uit andere eiwitrijke bronnen (uit soja en magere vis). Bij een betere stofwisseling hoort ook een adequate insulinerespons. De consumptie van cottage cheese leidde tot een hogere insulinerespons bij gezonde volwassenen. 4 De insulinepiek na 40 minuten was bij alle eiwitbronnen gelijk, maar die van cottage cheese hield een stuk langer aan. 5 En wat dacht je van een kleinere buikomvang door het kaasje! 6

Ideale snack voor het slapen gaan

Heb je trek voordat je gaat slapen? Eet cottage cheese, dit helpt je de pondjes af te schudden. Het caloriearme kaasje voorziet je niet alleen van een betere stofwisseling, maar onderhoudt ook je spieren en algehele gezondheid. Zelfs als je in bed ligt! Dit onthulde British Journal of Nutrition 7 Je hoeft hiervoor maar twee eetlepels te nemen. Voor een toename in lichaamsvet hoef je niet bang te zijn, volgens de onderzoekers.

Voorziet je lichaam van aminozuren

Cottage cheese is dus de ideale snack voor het slapen gaan. De reden is caseïne, dit wordt langzaam vrijgezet in het lichaam. Wat je verzekert van een constante aanvoer van aminozuren gedurende de nacht. Als je proteïnes eet wordt dit omgezet in aminozuren. Die helpen je lichaam bij allerlei processen waaronder spieropbouw, een betere stofwisseling en immuunfunctie.

Share