Meer vet verbranden: time je avondmaaltijd

meer vetverbranden

Meer vet verbranden: dat kan op meerdere manieren. Een van de manieren is…het tijdstip waarop je eet! Een recente studie toont dat het tijdstip van je diner voor een betere vetverbranding zorgt.

Betere vetverbranding: eet niet te laat

Meer vet verbranden: alle beetjes helpen. Je kunt zorgen voor goed getrainde spieren en het juiste eten. Maar denk ook aan het tijdstip waarop je je avondeten nuttigt.

Misschien wisten we het al: laat avond eten is niet goed voor je gewicht. Maar soms is een reminder even goed. Die komt nu in een nieuwe studie. Laat eten beïnvloedt niet alleen je glucosespiegel, maar ook de mogelijkheid voor een betere vetverbranding.

Je bloedsuikerspiegel

Heb je een Zuid-Europese eetmentaliteit en eet je graag laat? De prijs hiervoor is een hogere bloedsuikerspiegel en een vermindering van vetverbranding.

Dus voor meer vet verbranden, hanteer je beter Hollandse eettijden. Natuurlijk lijkt een calorie een calorie, wanneer je die ook eet. Zo is het toch niet helemaal. De tijd best van belang.

Eet je later op de avond, dan kom je aan en heb je hogere bloedsuikerspiegels. Althans dat stelt een studie in the Endocrine Society’s Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. Voor een betere vetverbranding kun je beter vroeger op de avond eten, volgens het onderzoek.

Laat avondeten verandert metabolisme

avondeten1.jpg
Voor een betere vetverbranding nuttig je je avondmaaltijd vroeg op de avond

Andere onderzoeken suggereren al dat een laat diner gekoppeld is aan overgewicht. Dit is ook best wel bekend bij ons. De reden dat meer vet verbranden dan buiten bereik is, is dat het ons metabolisme verandert.

Helaas verbrand je met heerlijk laat tafelen minder calorieën. Zelfs als de maaltijd gewoon hetzelfde is, in vergelijking met mensen die vroeg op de avondeten.

Dit hoeft niet verrassend te zijn. De meeste onderzoeken tonen een vermindering van vetverbranding en een verhoging van glucosewaarden door laat eten. Bij gezonde mensen is dit nog meer uitgesproken dan bij mensen met een trage stofwisseling, obesitas of diabetes.

Nachtuiltjes zijn iets beter af

Er is wel een verschil in effect. Wie ook vroeg slaapt, ervaart dat meer vet verbranden echt buiten bereik ligt. Voor wie laat op bed gaat, is de nadelige werking minder. Ben je een nachtuiltje en nuttig je je diner laat, dan heeft dat minder uitwerking op je.

Maar voor een betere vetverbranding blijft timing belangrijk. Het onderzoek is een reminder hiervoor! Ook dat je door een eerder tijdstip chronische ziektes zoals diabetes en hartaandoeningen kunt voorkomen.

Tip: vet verbranden en gewicht verliezen, niet zonder deze 6 koolhydraten

Proteïnerijke snack laat op de middag

Als je weet dat het een latertje wordt wat betreft avondeten, neem dan aan het einde van de dag een snack met veel proteïnen. Griekse yoghurt met wat noten bijvoorbeeld. Dit damt je eetlust in. Dus eet je laat, dan nuttig je wel minder. Immers, een avondmaaltijd bevat meestal de meeste calorieën. Een yoghurtsnack in de namiddag kan ook diabetes voorkomen. Neem je er 2 paranoten bij, dan vijzel je gelijk je seleniumspiegel op. Het helpt je hiernaast naar een betere vetverbranding.

Neem je dan je avondmaaltijd en wil je evengoed meer vet verbranden, kies dan voor een salade met gegrilde kip. Of wat groentesoep. Eigenlijk zou je grootste maaltijd het ontbijt moeten zijn. Of lukt dat niet dan je lunch. Voor meer vet verbranden is dat cruciaal.

Kortom, voor een betere vetverbranding:

  • Een late avondmaaltijd zorgt voor hogere glucosewaarden en meer overgewicht
  • Nachtuilen hebben minder hinder van een late avondmaaltijd, vergeleken met vroege slapers
  • Eet je laat; kies dan voor een lichte maaltijd

Afbeeldingen vivienviv0 en Free-Photos via Pixabay