Melasma natuurlijk behandelen met deze top 3 - www.goedgezond.info

Melasma natuurlijk behandelen met deze top 3

melasma natuurlijk behandelen

Melasma natuurlijk behandelen, dit werkt. Geen vage aanwijzingen of recepten voor smeerseltjes, maar 3 toppers die zeer effectief zijn volgens wetenschappelijke studies. Maar welke is de absolute nummer 1 natuurlijke behandeling voor melasma?

Natuurlijke behandeling voor melasma

Melasma wordt ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Het treft echter niet alleen vrouwen die zwanger zijn. Mannen kunnen net zo goed last hebben van melasma. Een grote factor bij het ontstaan van de bruine vlekken op de huid is de zon. Je de bruingekleurde vlekken dan ook vooral op gebieden die veel blootsgesteld zijn aan de zon, zoals bijvoorbeeld het voorhoofd. Bescherm jezelf dus goed tegen zonlicht met een zonnebrandcrème, of een poeder/foundation met een SPF. Want bij langdurige blootstelling kan melasma zich manifesteren. Maar niet getreurd, melasma natuurlijke behandelen is vrij eenvoudig.

De reden is dat gezichtsmelasma zich meestal laat zien in gebieden die aan de zon blootgesteld worden. Bij langdurige blootstelling aan de zon kan melasma zich dus manifesteren. Als je een natuurlijke behandeling voor melasma toepast, wees dan consequent. Ook met een SPF.

De top 3 tegen melasma

Dé absolute nummer 1

behandeling voor melasma
De beste natuurlijke behandeling voor melasma is pycnogenol, die vermindert de pigmentatie en beschermt tegelijkertijd tegen de vorming van nieuwe vlekken

Pycnogenol, de beste tegen pigmentatie

Pycnogenol is de absolute nummer 1 natuurlijke behandeling voor melasma. Dit pijnboomextract is vele malen krachtiger dan vitamine E en C, vandaar! 1 Een must have als je van melasma af wilt. Hiernaast recyclet het vitamine C, regenereert het vitamine E en stimuleert het extract het antioxidant enzym systeem. Het doet zelfs nog meer: het beschermt tegen zonlicht. Je neemt ongeveer 75 mg pycnogenol om resultaat te zien. 2 3 4

Vitamine C en E slaan we hier over, omdat pycnogenol een stuk krachtiger is dan beide antioxidanten. Beide goed voor de huid, dat wel. De eerste oxideert helaas wel snel en de werking van de laatste ligt overigens vooral op het gebied van preventie en bescherming. Kort gezegd: er zijn betere keuzes te maken. Maar melasma natuurlijk behandelen doe je beter met pycnogenol.

melasma

Krachtiger dan vitamine E en C, beschermt tegen zonlicht

Hydrochinon in combinatie met retinol

Een goede nummer 2 is hydrochinon, die je bij voorkeur in combinatie met retinol gebruikt. Melasma natuurlijke behandelen: hydrochinon doet het in een vergelijk met vitamine B3 net iets beter 5, hoewel vitamine B3 een verdiende derde plaats heeft. Hydrochinon is dihydroxybenzeen en qua structuur gelijk aan de precursors van melanine. Het beïnvloedt de formatie, melanizatie en degradatie van melanosomen. Het richt zich op de structuur van melanocyten en leidt uiteindelijk tot de dood van die hele cel. 6 Let op kleurverandering in een product, omdat hydrochinon net als vitamine C erg gevoelig is voor oxidatie. Is er kleurverandering, gooi het dan weg.

Hydrochinon de gouden standaard als natuurlijke behandeling voor melasma. Na ongeveer 5 tot 7 weken merk je de depigmenterende werking. Je moet de behandeling zeker 3 maanden tot een jaar volhouden. 7 Combineer het met zonbescherming, retinol en glycolzuren voor een nog betere werking. Als je een product kiest, kies er dan een met 4% hydrochinon.

melasma

Bestrijdt de overgepigmenteerde cellen actief

Niacinamide: ook een tweevoudige werking

Ook een beproefde natuurlijke behandeling voor melasma. Deze vorm van vitamine B3 remt ontsteking en vermindert de productie van melanosomen (verantwoordelijke voor de kleur van huidcellen). Je kunt niacinamide oraal innemen, maar vitamine B3 in een créme werkt ook heel goed. Kijk eens bij producten van The Ordinary, en bestel bij The Ordinary zelf (want: stukken goedkoper). Een 8-weeks gebruik laat al resultaten zien, maar….bescherm je huid tegelijkertijd ook voor de zon! Niacinamide zorgt voor vermindering van pigmentatie. Én verbetert de elasticiteit van de huid, die door de zon verslechterd was. Dus hoewel als laatste in de top 3, is dit toch een effectieve natuurlijke behandeling voor melasma. 8

melasma

Verbetert tegelijkertijd de elasticiteit van de huid

Share