Detox je brein met dit kruid

OEDGEZOND.INFO

Detox je brein en ga naar een betere concentratie. Hoe? Als je hersendetox wil om beter mentaal te presteren, denk dan absoluut aan dit kruid.

Hersendetox met Bacopa monnieri

Al eeuwen prijzen de beoefenaars van de Ayurvedische geneeskunst de voordelen van Bacopa monnieri. Bij ons is dit nog niet zo lang bekend. Maar ook hier begint de wetenschap de heilzame werking van het kruid op de hersenen in te zien. Bijvoorbeeld voor een hersendetox.

Sterk neuroprotectief middel

Detox je brein en je krijgt een betere concentratie. Bacopa is een krachtig middel. In de eerste plaats verklein je de kans op ziektes zoals Alzheimer’s, dankzij de neuroprotectieve eigenschappen. 1 Het energieverhogende kruid vermindert oxidatieve stress en ontsteking in de hersenen. Minder herseninflammatie? Dat maakt Bacopa ook een nuttige remedie bij depressie en fibromyalgie.

Verhoog je focus-bevorderende neurotransmitter

Beter focussen kan niet zonder dopamine. Met voldoende dopamine kan je beter presteren en ervaar je meer motivatie. Voor een hersendetox is Bacopa het kruid bij uitstek, en verhoogt het deze belangrijke neurotransmitter. Detox je brein en verbeter gelijktijdig de bloedtoevoer naar dit belangrijke orgaan. 2 Met het kruid neem je geheugentesten koelbloedig en correct af. 3

bacopatext.png
Voor een hersendetox neem je Bacopa. Het is keer op keer bewezen dat dit plantje dopmine verhoogt en een betere focus geeft.

Behalve dat het een goed natuurlijk middel is voor een hersendetox, is Bacopa ook een antioxidant die je lever beschermt. Mooi meegenomen. Dat het protectie biedt tegen Alzheimer’s is omdat amyloïde plaques nauwelijks de kans krijgen. Daarbij komt natuurlijk de toegenomen bloedtoevoer naar het brein. Detox je brein ermee, en een betere concentratie ligt binnen bereik.

De standaard inname voor een hersendetox is vanaf 150 mg per dag. De meest voorkomende bijwerking is dat het spijsverteringskanaal iets van slag kan zijn.

Bestrijdt vrije radicalen in je bovenkamer

Als je merkt dat je mentaal minder functioneert is het tijd voor een hersendetox met behulp van dit kruid. Want de werking van Bacopa op je brein is uitstekend. Het remt lipide peroxidatie in meerdere hersendelen, en vooral in de hippocampus en prefrontale cortex. Doordat het kruid vrije radicalen krachtig te lijf gaat, verbeteren je cognitieve vaardigheden al snel. Detox je brein van allerlei schadelijke stoffen. Bacopa geeft zeker resultaten.