5x fruit dat verlies van kilo’s stimuleert

verlies van kilo's

Moet je fruit mijden, als je meer verlies van kilo’s wilt? Niet alle fruit. Als je bezig bent met afvallen, blijf dan onderstaande vruchten eten. Ze stimuleren gewichtsverlies.

Appels stimuleren gewichtsverlies

Mocht gewichtsverlies moeilijk zijn vanwege een trage stofwisseling, eet dan appels. Ze maken een trage stofwisseling namelijk sneller. En dat niet alleen! Appels veranderen je darmflora positief, en dit gebeurt al heel snel. Onze darmbacteriën beïnvloeden ook ons gewicht. Zo hebben mensen met overgewicht meer Firmicutes in de darmen. Ursolinezuur in de appel is een goed ding. Het zorgt namelijk voor meer calorieverbranding. Dan verhoogt het ook nog het volume van de skeletspieren, en je lichamelijk uithoudingsvermogen. 1 Hoe gewoontjes we de appel ook vinden, dit maakt hem heel bijzonder. Voor meer verlies van kilo’s moet je dus zeker appels eten!

Frambozen en bessen

Beide vruchtjes zijn behoorlijk vezelrijk. En bevatten veel fenolen. Sommige van deze fenolen zijn anti-obesitas stoffen. Althans volgens een studie in 2014 die gepubliceerd werd in Nutrients. Doe ze dus maar lekker in je yoghurt! Want yoghurt, vooral in de namiddag, helpt ook voor meer gewichtsverlies.

Watermeloen

Helaas niet echt verkrijgbaar in de wintermaanden. Maar profiteer vooral van de beschikbaarheid in de zomermaanden. Ze voorzien je van de nodige hydratatie, maar ondersteunen ook meer gewichtsverlies. Van de volwassenen die dagelijks twee koppen watermeloen of vetarme koekjes aten verloor de watermeloengroep aanzienlijk meer gewicht. Vooral de buikomvang nam af. Dit ging gepaard met een groot verzadigingsgevoel. 2 De meloen is ook perfecte voeding voor je schildklier.

Mango

mango.jpg
Het bijzondere van mango is dat de vrucht tot meer gewichtsverlies leidt, ondanks het zoete karakter

Hoe kan deze zoete vrucht tot meer verlies van kilo’s leiden? Je zou juist geneigd zijn om hem te vermijden. Maar doe het niet! Consumeer de mango, want hij zorgt voor meer gewichtsverlies. Wie dagelijks mango eet heeft sowieso verder nauwelijks trek in iets zoetigs. 3 Daarbij voorkomt de mango de formatie van vetweefsel. 4 Het is bijzonder hoe uitgerekend deze zoete vrucht een rem zet op obesitas en diabetes.

Avocado

Ga ook de avocado niet uit de weg als je meer gewichtsverlies wilt. De vetrijke vrucht helpt je naar meer succes bij het verlies van kilo’s. 5

Avocado-lovers hebben een smallere taille

Eet gewoon een halve avocado bij de lunch, en je dimt je hongergevoel voor de rest van de dag. 6

Kortom: wil je verlies van kilo’s, dan kun je sommig fruit beter overslaan. Maar niet deze vruchten! Geniet ervan, behalve dat het gezond is helpt het je naar meer gewichtsverlies.