Betere concentratie: 6x kruiden voor meer focus

beter concentreren

Wil je een betere concentratie, neem dan zeker een van deze 10 kruiden. Ze hebben ruimschoots bewezen is dat ze meer focus geven. Daarbij geven ze ook nog een dosis energie!

Meer energie en focus, en een betere concentratie. Door hectische agenda’s is dit een wens van velen. Denk niet te ingewikkeld. Deze 10 kruiden brengen volgens studies verbetering.

Meer focus met deze kruiden

Ginseng stimuleert breinfunctie

Ginseng staat erom bekend dat het energie geeft. Moet je mentaal of lichamelijk presteren, probeer het dit populaire supplement. Ginseng is het meest bestudeerde kruid als het om een betere concentratie gaat. Wat fijn is, is dat ginseng ook vermoeidheid weg neemt. Voor meer focus neem je dagelijks tussen de 200 en 1000 mg. Dit verbetert energie, alertheid, stemming en energie. 1 2 3

Hou wel rekening met eventuele bijwerkingen (misselijkheid, hoge bloeddruk, slapeloosheid en diarree. Ook gaat ginseng niet goed samen met medicatie voor depressie, het hart en diabetes.

Salie geeft ook nog een beter humeur

De eigenschappen van salie zijn indrukwekkend als het om betere cognitieve vermogens gaat. 4 Want het bevat onder andere rozemarijnzuur, kamfer, quercetine en apigenine. En dat is een uitgekiende combinatie. Zo leidde het gebruik van etherische olie van salie tot

  • een beter geheugen
  • meer aandacht bij taken, betere concentratie
  • minder mentale vermoeidheid
  • toegenomen alertheid, meer focus

5

Bacopa monnieri verhoogt focus en beschermt brein

Groot pluspunt van Bacopa is dat het dopamine verhoogt

Beschermt de hersenen op een bijzondere manier, dit kruid. Hiernaast bestrijdt het vrije radicalen in het brein. Bacopa geeft je hersenen een detox. 6 Hoeveel moet je dan hebben voor meer focus? Een review van studies concludeert dat een dagelijkse dosis van rond de 300 mg een betere concentratie geeft. Vooral de snelheid van informatieverwerking en reactietijd namen toe. 7

Alerter met pepermunt

meer focus
Meer focus. Een betere concentratie bereik je met kruiden, waarvan de werking bewezen is.

Dat pepermunt niet alleen voor mentale maar ook de lichamelijke prestaties verbetert, is ruim bewezen. Pepermunt:

  • verbetert concentratie
  • geeft meer uithoudingsvermogen en meer focus
  • voorziet in een betere stemming
  • geeft meer helderheid in denken
  • vermindert vermoeidheid

8 9 10

Om dit effect te bereiken hoef je alleen maar de etherische olie van pepermunt te inhaleren.

Meer lezen hierover? Pepermuntolie verbetert lichamelijke en mentale prestaties

Rozemarijn helpt je door examens

Net als pepermunt verbetert ook rozemarijn de cognitieve prestaties. Inhaleer de etherische olie, en de terpenen bereiken je bloedbaan. Vervolgens hebben ze een direct effect op je hersenen. 11 Rozemarijn geeft een betere concentratie en meer focus op taken waarbij snelheid en accuraatheid vereist zijn. 12 Dit gebeurde ook toen volwassenen 250 ml water dronken met rozemarijn extract. 13

Wat rozemarijn en pepermunt (olie) ook interessant maken: ze pakken haarverlies net zo aan als het haargroeimiddel minoxidil.

Rozemarijnolie tegen haarverliesPepermuntolie tegen haarverlies

Maca verhoogt ook de sex prestaties en uithouding

Deze plant verdient een plaats in dit overzicht van kruiden voor een betere concentratie. Maca is zeer bekend in Peru waar het geprezen wordt voor het energie verhogende vermogen. Maca verbetert je uithoudingsvermogen, met sport en op sexueel gebied. Bijkomend voordeel is dat het angst vermindert. 14

Voor mannen met erectieproblemen is de plant een uitkomst. De dagelijkse inname van 2400 mg maca extract verbeterde significant de erectie en de lichamelijke prestaties in bed. 15 Net als de andere genoemde kruiden verhoogt maca stemming en energieniveau. 16 17