Bloeddruk verlagen: waarom yoghurt helpt

bloeddruk verlagen met yoghurt

Je bloeddruk verlagen met yoghurt? Ja. Volgens wetenschappelijke literatuur helpt het melkproduct bij een hoge bloeddruk en is het zelfs een effectieve methode. Dankzij de probiotica die het bevat, verbetert het je algehele cardiovasculaire gezondheid.

Want met die specifieke probiotica in yoghurt kun je je bloeddruk verlagen. Lactobacillus acidophilus en Bifidobacterium zorgen daarvoor, net als voor lagere lipiden waarden. 1

Yoghurt consumptie:

  • verlaagt de triglyceriden waarden
  • brengt de glucosespiegel naar beneden
  • verlaagt de systolische bloeddruk
  • maakt weer gevoeliger voor insuline
  • voorziet in micronutriënten en probiotica

Bloeddruk verlagen met yoghurt

En meer!

Vergeleken met non-consumeerders hebben consumeerders een beter metabool profiel. Waaronder een lager BMI, kleinere buikomvang, lagere vetspiegel, betere insuline- en glucosehuishouding, gezondere bloeddruk en cholesterolwaarden. 2 3 4 5 De werking gaat dus verder dan de bloeddruk verlagen. Uit onderzoeken blijkt ook dat yoghurt-eters meer eerder geneigd zijn om ook andere gezonde voeding tot zich te nemen. Zoals fruit, noten, vis, volle koren. Daarnaast is yoghurt ook nog gezond voor lever en darmen.

Feiten

  • een portie yoghurt per dag geeft over een periode van 4 jaar minder gewichtstoename dan wanneer er geen yoghurt geconsumeerd wordt. Ook hebben consumeerders weinig kenmerken van het metabool syndroom. 4 5
  • wie meer dan 100 gram yoghurt per dag eet heeft gezondere aderen 4 5
  • yoghurt-eters hebben een lagere kans op diabetes 6

De juiste yoghurt

bloeddruk
Je bloeddruk verlagen: dagelijkse consumptie van yoghurt doet dit. Daarbij heeft het nog andere voordelen. Maar kies wel de juiste yoghurt!

Waarom kan je beter je bloeddruk verlagen met yoghurt dan met melk? Dat is, omdat de compositie van micronutriënten meer geconcentreerd is. Neem dan wel volle yoghurt zoals Turkse, Bulgaarse, Skyr of Griekse. Want in magere yoghurt vind je dit niet.

Ga je bloeddruk verlagen en je vermindert/voorkomt het gevaar van bloed dat tegen je vaatwanden stuwt. Natuurlijk stijgt en daalt je bloeddruk op een natuurlijke manier gedurende de dag, maar als de metingen afwijken moet je dit niet te lang laten duren. We weten allemaal wel dat dit het risico op hartziektes en beroertes verhoogt.

Snack gezond

Dus implementeer deze proteïne- en probiotica-rijke snack in je dagelijkse voeding. Een inspirerende publicatie in American Journal of Hypertension laat weten dat je qua bloeddruk verlagen al na twee weken resultaat hebt. Dankzij de probiotica die erin zitten.