Basilicumolie: remedie bij migraine en fibromyalgie

remedie tegen migraine

Basilicumolie is een goede remedie bij migraine, spierpijn en fibromyalgie. Zo vermindert de etherische olie bijvoorbeeld de frequentie en intensiteit van migraine aanvallen.

Basilicumolie: als paracetamol

Zoek je een remedie tegen migraine, dan zou dat weleens basilicumolie kunnen zijn. Als je dit op je huid aanbrengt, dan vermindert dit de hoeveelheid en intensiteit van de aanvallen. Van de werking mag je verwachten dat die net zo goed is als die van paracetamol. Je brengt het elke 8 uur aan. 1

Pakt angst aan, net zo goed als diazepam


Als je naast een natuurlijk middel tegen migraine ook nog iets zoekt tegen angst en/of stress, dan heb je het gevonden met de olie van het koningskruid! Dit werkt namelijk net zo goed als diazepam. 2 Maar dan zonder sufheid als bijwerking. En dat is mooi, want van alle “pammetjes” doen iets negatiefs met je denkvermogen.

Wat je moet weten over diazepam/oxazepam en de andere pammetjes

Basilicum is familie van de pepermuntplant, en pepermuntolie is ook een hele goede (acute) remedie bij migraine. 3

Bij fibromyalgieklachten

natuurlijke remedie tegen migraine
Basilicumolie is niet alleen een remedie bij migraine, maar stilt ook andere pijn

Fibromyalgie gaat vaak gepaard met migraine. Dus ook patiënten hebben veel baat van basilicumolie als remedie bij migraine. Maar de olie betekent voor hen nog meer! Het is echt een pijnstillend middel, daarom vind je het ook in de Top van Natuurlijke Pijnstillers. Vergis je niet in de pijnverlichtende werking. 4 In de Ayurvedische geneeskunst vormt basilicum trouwens vaak een medicinaal triootje met gember en kurkuma.

Basilicum: Een kruid met bijzondere eigenschappen

Eeuwenoude oplossing voor moderne problemen

In de Ayurvedische geneeskunst is basilicum prominent aanwezig, Niet alleen als remedie tegen migraine, ook bij stress en als ontgifter van de lever. Daarnaast doet het vanwege de antibacteriële activiteit zijn werk in mondwaters. Ook in de Westerse wereld beginnen we de medicinale werking te erkennen en stapelen de wetenschappelijke bewijzen zich op. Dat basilicum lichamelijke, metabole en psychologische condities kan aanpakken. En organen en weefsels beschermt tegen chemische stress. 5

Een nuttige remedie bij migraine, fibromyalgie en allerlei pijnen. Metabole stress wordt ook aangepakt door het kruid, doordat het de glucosespiegel, bloeddruk, lipiden waarden normaliseert. Steeds vaker blijkt dat eeuwenoude kennis de oplossing biedt voor moderne problemen.