Anti-inflammatoir dieet: daar horen walnoten bij!

anti-inflammatoire voeding

Anti-inflammatoir dieet verlaagt de kans op een beroerte. Daarom neem je dus walnoten! Betrek ze bij je ontstekingsremmende voeding, ze beschermen je. Dit laat een nieuw onderzoek weten in Journal of the American College of Cardiology.

Bij een ontstekingsremmend dieet horen walnoten

Voeg walnoten toe aan je anti-inflammatoir dieet. Dit beschermt tegen een herseninfarct en hersenbloeding. En vanwege de link van inflammatie met hart- en vaatziektes natuurlijk ook de kans op een beroerte. Met ontstekingsremmende voeding kun je veel variëren. Maar rood en bewerkt vlees, bewerkte granen en suikerrijke dranken bevorderen juist ontsteking.

Andere voeding die helpt

Anti-inflammatoir dieet bestaat uit een breed scala van voedselsoorten. Knoflook, uien, vette vis, olijfolie: alle zijn gezond voor hart en vaten. Voeg hier zeker walnoten aan toe. Want die hebben meerdere voordelen voor je gezondheid en passen eveneens bij een ontstekingsremmende voeding. Een interessante nieuwe studie meldt hoe walnoten beschermen tegen een beroerte.

Wat heeft inflammatie te maken met een beroerte?

onttstekingsremmend dieet
Wil je een anti-inflammatoir dieet, sla de walnoot niet over. Die beschermt je tegen een beroerte

Chronische ontsteking speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van hartziektes en beroertes. Al vanaf het vroege stadium van atherosclerose zijn er inflammatoire biomarkers te identificeren. Een anti-inflammatoir dieet heeft zeker een positieve uitwerking. Een goed voorbeeld van een ontstekingsremmende voeding is het Mediterraan dieet dat rijk is aan noten, olijfolie, volle granen, fruit, groenten en zeevruchten.

Hoog op de anti-ontstekingsindex

Eigenlijk is het de eerste studie waarbij een ontstekingsindex met betrekking tot ontstekingsremmende voeding gebruikt werd. En waarbij de link gelegd wordt met het risico op een CVA op de lange termijn.

Bij studiedeelnemers die pro-inflammatoire voeding aten was de  kans op een hartaandoening 46% hoger. Wat betreft een CVA was dit 28%.

Niet alleen walnoten zijn perfect in een inflammatoir dieet passen. Ook andere producten zijn geschikt als ontstekingsremmende voeding. Neem bijvoorbeeld

Maar wees zuinig met

  • Bewerkte granen
  • Suikers
  • Gefrituurde voeding
  • Frisdranken, of dit nu light is of niet
  • Rood vlees en orgaanvlees

Nog een voordeel van walnoten is dat ze binnen een paar weken je darmflora weer gezond maken. Plus dat ze tot de bloeddruk verlagende voeding horen. Hou je meer van andere noten dan kies je gewoon die. Want elke noot heeft weer zijn eigen pluspunten

Share