Bereik meer gewichtsverlies met deze 6 specerijen

meer gewichtsverlies

Meer gewichtsverlies, er bestaat helaas geen magisch middeltje voor. Maar met onderstaande specerijen ondersteunen ga je wel meer afvallen, volgens studies. Ze kosten niet veel en zijn makkelijk te verkrijgen. Bovendien smaken ze goed in gerechten!

Meer afvallen met deze specerijen

  1. Zwarte peper
  2. Rode peper
  3. Gember
  4. Kardemom
  5. Kaneel
  6. Mosterdzaad

Zwarte peper tegen visceraal vet

In bijna iedere keuken staat wel een potje zwarte peper. Zwarte peper verlaagt het vetgehalte. Muizen die vet en suikerrijk aten, hadden minder visceraal vet. 1 Hoe meer zwarte peper ze aten, des te meer gewichtsverlies en verlies aan visceraal vet. Visceraal vet leidt onder meer tot verslechterde hartconditie, diabetes en borstkanker. Wil je meer afvallen, gebruik dus zwarte peper in je maaltijden. Het actieve bestanddeel in peper is piperine, en deze blokkeert vetten.

  • Zwarte peper lokt een metabolische reactie uit, die vetcellen afbreekt.

Rode peper: sneller metabolisme

meer afvallen
Meer afvallen kan door zwarte en/of rode peper aan je maaltijden toe te voegen.

Slechts een halve theelepel aan een maaltijd toegevoegd scheelt 70 calorieën. 2 Je wilt meer afvallen, maar 70 calorieën lijken niet veel? Toch is dat bij 3 maaltijden per dag 210 calorieën. Per maand zijn dat er 6300, en dat betekent ongeveer een kilo gewichtsverlies. Rode peper bevat capsaïcine, wat pepers heet maakt. Capsaïcine verhoogt lichaamstemperatuur, en helpt het lichaam bij vetverbranding. Je kan een supplement met rode peper eten, maar het is niet nodig. Volgens studie is de toevoeging van rode peper aan maaltijden al voldoende om vetverbranding aan te jagen. En helpt het om je verlangen naar zoet, zout en vet onder controle te hebben.

  • Wat ook super is: rode peper verhoogt het metabolisme voor 30 minuten met 20%. 3

5 Voordelen van kardemom voor je gewicht

Meer afvallen met kaneel

Gember: vooral tegen buikvet

Werkt ook ontstekingsremmend, en versnelt de spijsvertering. Het verwijdert afvalstoffen en ontgift. Het drinken van 2 gram gember in heet water geeft een verzadigd gevoel. Gember verhoogt lichaamstemperatuur, en leidt zo tot meer gewichtsverlies. Doordat de verhoogde temperatuur voor een snellere verbranding zorgt, ga je meer afvallen.

Kaneel: versnelt het spijsverteringsproces

meer gewichtsverlies
Veel specerijen ondersteunen meer gewichtsverlies. Daarbij heeft elke specerij een extra specifieke werking

Deze aromatische specerij geeft meer dan een aangename zoete smaak aan je eten. Je gaat meer afvallen en je verhoogt er je metabolisme mee. Vooral koolhydraten worden sneller verbrand door kaneel. Veel studies melden het regulerende effect op de glucosespiegel. Waardoor het lichaam in mindere mate extra vet opslaat. Overbodige koolhydraten worden uit het bloed gefilterd. Dit helpt je naar meer gewichtsverlies.

  • Slechts 3 gram kaneel versnelt het spijsverteringsproces. Ook een pluspunt: kaneel geeft een vol gevoel. 4

Mosterdzaad: wederom vetverlaging

Meer gewichtsverlies met mosterdzaad? Jazeker. Mosterdzaad is een goede bron van selenium, magnesium en omega 3. Alledrie werken ze ontstekingsremmend. De American Journal of Clinical Nutrition publiceerde een verzameling onderzoekgegevens van 9 jaar, waarbij 1200 mensen betrokken waren. Met als conclusie: chronische ontsteking leidt tot aankomen in gewicht. Wanneer de ontsteking vermindert, gaat het vetgehalte omlaag. Met name het viscerale vet. 5

  • Een theelepel mosterdzaad verhoogt je metabolisme met 25%.