Schone lever, drink cranberry sap!

schone lever

Extract en sap van cranberries kennen we als middel tegen blaasontsteking. Cranberry helpt ook de lever als er leververvetting en ontsteking is. Voor een gezondere en schonere lever, kan je dus ook gebruik maken van de voordelen van cranberries.

Neem je cranberry extract dan neemt de concentratie opgehoopt vet in de lever af. Maar ook inflammatie gaat er aanzienlijk op vooruit. Het doet niet alleen je blaas goed, maar ook geeft het een gezonde, schone lever. Dit geldt ook als leverproblemen door een verkeerd dieet ontstaan zijn.  1

Schone lever dankzij de besjes

Wat zit er in cranberries dat ze helpen om een gezonde en schone lever te krijgen? Dat is veel, namelijk: anthocyaninen, flavonolen, catechinen, resveratrol. Die stoffen verbeteren ook het cholesterol profiel bij dieren en bij mensen. Markers van oxidatieve stress nemen af, net als ontsteking. Door inname van extract van cranberries werk je aan gewichtsverlies, verbetering van triglyceriden in de lever. Een schone lever is met betrekkelijk goedkope en simpele manieren te bereiken, denk maar aan kurkuma en tonics voor lever en nieren. Ook de glucosespiegel gaat vooruit, doordat insulineweerstand afneemt. 

Eén of twee glazen per dag tegen chronische ziektes

cranberrysap.jpg
Cranberries helpen niet alleen je blaas, maar geven ook een schone lever

Extract of sap van cranberries doet nog meer. Het vermindert namelijk de kans op chronische ziektes. Je kan wel stellen dat cranberry een dankbaar goedje is in onze Westerse wereld. Want chronische ziektes en leververvetting zijn een gevolg van onze overdaad aan (verkeerde) voeding. De polyfenolrijke bes versterkt het afweersysteem en voorkomt beroertes, hartaanvallen en diabetes. En dan de buikomvang: die neemt ook af. 3

Je vindt meer polyfenolen in cranberries dan in appels, blauwe bessen, druiven of kersen. Geweldig! Eén glas cranberry sap is al een rijke bron. 2 3

Veel voordelen van cranberries

  • gezondere en schone lever
  • verminderen buikomvang
  • zorgen voor een betere vetverdeling (betere lichaamscompositie)
  • houden het hart gezond

Dit bleek allemaal uit een onderzoek onder vijftigplussers die twee keer per dag een glas cranberry sap namen. 

Consumeer de bes en je leverwaarden verbeteren. Een 8 weekse inname van sap of extract geeft een gezondere en schone lever, en ontstekingsmarkers zijn dan nog nauwelijks te vinden.