Vaginale schimmelinfectie: dit werkt!

natuurlijke remedie voor vaginale schimmelinfectie

Volgens een publicatie in Global Journal of Health Science is er een effectieve natuurlijke remedie voor de vaginale schimmelinfectie. Welke is dat?

(publicaties bron 1 en bron 2)

De vaginale schimmelinfectie is de meest voorkomende schimmelinfectie bij vrouwen. Je kunt een anti-schimmel medicijn nemen maar sinds een paar jaar groeit de resistentie hiertegen. Toen een mengsel van yoghurt en honing vergeleken werd met clotrimazol bleek iets verrassends. 

Dé natuurlijke remedie voor vaginale schimmelinfectie?

Ook veelbelovend bij de schimmelinfectie, kurkuma

Kaneel: eveneens zo’n effectieve natuurlijke remedie bij schimmelinfecties

Clotrimazol vind je bijvoorbeeld in het middel Canestan Gyno. Het is een imidazolderivaat, een anti-schimmelmedicijn. In de studie waarover deze blog gaat werd een mengsel van yoghurt/honing vergeleken met het anti-schimmelmiddel. Uit de studie bleek dat het mengsel niet onder doet voor clotrimazol.

Een aantal vrouwen namen het mengsel of een vaginale crème met clotrimazol. Beide middelen werden 7 dagen gebruikt. Er was eigenlijk niet veel verschil in resultaat na behandeling. 

Doeltreffend!

De auteurs concludeerden dat yoghurt/honing een doeltreffende natuurlijke remedie voor vaginale schimmelinfectie is. Het was namelijk net zo effectief als clostrimazol. 

En omdat het een van de meest voorkomende infecties onder vrouwen is, is het goed nieuws dat er een doeltreffende natuurlijk remedie voor vaginale schimmelinfectie is. Naar schatting ervaart 75% van de vrouwen de infectie minimaal één keer. Maar bij zo’n 50% keert dit steeds weer terug. De anticonceptiepil, diabetes, antibioticagebruik, corticosteroïden maken het er  niet beter op. De jeuk, pijn en het brandende gevoel zijn erg ongewenst.

Zowel honing als yoghurt: doeltreffend

schimmelinfectie
Een natuurlijke remedie voor vaginale schimmelinfectie, kan die effectief zijn? Ja. Voor yoghurt/honing geldt dat deze net zo doeltreffend is als clostrimazol

Honing/yoghurt als natuurlijke remedie voor vaginale schimmelinfectie is geen verkeerd idee. Klinische resultaten laten de remmende werking op diverse soorten schimmels zien. En de veelbelovendheid bij de behandeling van Candida. Sommige studies onderzochten het baat van de inname van Lactobacilli. En hier komt yoghurt om de hoek krijgen. Als de lactobacilli uit yoghurt direct in de vagina wordt aangebracht remt het de groei van geïnfecteerde vrouwen.

Feitelijk zijn beide apart een natuurlijke remedie voor vaginale schimmelinfectie. Maar als je ze combineert heb je een goede krachtkuur die de zuurgraad binnen de vagina weer herstelt.