Stevige huid en minder rimpels, van binnen uit! - www.goedgezond.info

Stevige huid en minder rimpels, van binnen uit!

stevige huid

Een stevige huid met minder rimpels, heb je al veel crèmes gebruikt om dit te bereiken? Wil je echt collageen aanmaak en effect, lees dan wat studies zeggen over de resultaten van MSM.

Minder rimpels en stevige huid: het kan!

Vooral als je rond de overgang zit merk je dat je huid verandert. Eerder had je nog een stevige huid. En minder rimpels. Logisch dat dit gebeurt als we ouder worden, maar de overgang versnelt dit ineens. Dat komt doordat de collageen aanmaak een stuk minder wordt.

Van binnenuit

Maar waarom werk je niet aan het behoud van schoonheid van binnenuit? In plaats van je te richten op allerlei smeersels die meestal onterecht van alles beloven. Overigens, retinol is een van de weinige stoffen die je huid ook binnenuit verjongt. Net als niacinamide, die vooral een egale tint geeft met minder pigmentvlekken.

Andere natuurlijke middelen voor collageen aanmaak

Aloë Vera: draait de klok van huidveroudering terug

Kurkuma: stimuleert de aanmaak van collageen en elastine

Tomatensap: super anti-aging

Hyaluronzuur en collageen

Ze kosten een stuk minder dan de meeste crèmes en serums! Nu MSM. De afkorting staat voor methylsulfonylmethaan. Dit is een vorm van zwavel. Die heel effectief is om een stevige huid te krijgen met minder rimpels.

Huid van buitenaf verstevigen werkt niet

Anti-aging producten voor een stevige huid met minder rimpels richten zich op de strategie “van buitenaf.” Het is erg lastig om van buitenaf een huid te verstevigen. Wil je echt wat bereiken, dan richt je je op de middelen die van binnenuit werken. En waarvan de anti-aging werking bewezen is.

MSM en je huid

minder rimpels
Dat gezonde voedingsstoffen je huid mooi houden weten we. Neem ook dagelijks MSM in, en je krijgt weer een stevige huid met minder rimpels. Ideaal voor vrouwen rond de overgang. Het houdt ook grijze haren weg! Plus dat het een hormonale disbalans corrigeert, zoals oestrogeen dominantie.

Als je een dosis van 1 tot 3 mg MSM neemt, zie je in de 4 maanden die volgen dat je huid minder slap is en minder rimpels laat zien. Het ultieme resultaat met betrekking tot de stevige huid, is er na 4 maanden.

De duidelijkste verbeteringen zijn

  • Minder kraaienpootjes: minder diep, minder lang en minder in aantal.
  • Bovenste geldt ook voor andere rimpels, maar was bij kraaienpootjes het meest uitgesproken
  • Meer stevige huid met minder rimpels
  • Een betere textuur en teint
  • Betere elasticiteit

Dat komt omdat de zwavelsoort de expressie van sleutelgenen regelt die verantwoordelijk zijn voor de gezondheid van de huid en de preventie van veroudering. Een meer stevige huid van binnenuit is dus echt wel mogelijk.

Ga ontsteking en vrije radicalen effectief te lijf

Ze zijn sterk verbonden met hoe men je qua leeftijd inschat: stevigheid van huid en aantal rimpels. Erfelijke factoren spelen maar voor 3% een rol. Je huid is vooral kwetsbaar voor schade door andere factoren. Een snelle celproductie en vernieuwing vereist consistentie en voldoende nutriënten. Giffen, vrije radicalen en temperaturen kunnen de structuur en functie van de huid aantasten. Met MSM werk je ook aan ontsteking. Belangrijk als je een stevigere huid en minder rimpels wilt bereiken. Ontsteking werkt huidveroudering namelijk in de hand. MSM ontgift je cellen, hoe fijn is dat.

Voor meer collageen en hyaluronzuur

MSM is een zwavel die je onder andere in melk, granen, sommige groenten en fruit vindt. Het is ook bekend voor de werking bij osteoartritis, allergische rhinitis en ontsteking. De zwavelsoort ondersteunt het lichaamseigen antioxidant systeem.  En doet iets moois voor je huid: het ondersteunt de aanmaak van collageen en hyaluronzuur. Dit zijn de meest aanwezige moleculen in de huid. Bij een strategie voor een stevige huid met minder rimpels is MSM eigenlijk gewoon onmisbaar.

Rem cellulaire veroudering

Ook belangrijk voor het verkrijgen van een meer stevige huid zijn de anti-inflammatoire eigenschappen van zwavel. MSM verlaagt de productie van interleukine (IL-1, IL-6), TNF-a, stikstofoxide, prostaglandine E2 en NF-kB. Die zorgen allemaal voor oxidatieve stress, en dat type stress is een enorme bijdrager aan cellulaire veroudering. Vooral problematisch voor de huid die dan met vrije radicalen gebombardeerd wordt.

Wat MSM doet

  • Beïnvloedt de huid op genetisch niveau
  • Reguleert een aantal genen die verantwoordelijk zijn voor ontsteking, huidbarrière en hydratatie
  • Moduleert genen die betrokken zijn bij de structurele integriteit van de huid, en in verband staan met huidveroudering

Weet dat

de stof beter opgenomen wordt met vitamine C en eventueel ook glucosamine sulfaat. (wel de sulfaat vorm).

de opname steeds beter wordt bij chronisch gebruik

Bronnen: Nutrients, Methylsulfonylmethane: Applications and Safety of a Novel Dietary SupplementInternational Journal of Molecular Sciences, Enhancing Skin Health: By Oral Administration of Natural Compounds and Minerals with Implications to the Dermal MicrobiomeInternational Journal for Vitamin and Nutrition research, Beauty from within: Oral administration of a sulfur-containing supplement methylsulfonylmethane improves signs of skin ageingNatural Medicine Journal, Effects of Oral Supplementation With Methylsulfonylmethane on Skin Health and Wrinkle ReductionKharazzian Resource Center, Hormonal imbalances? Estrogen clearance is vital to healthy hormone function

Share