Voor gezonde bloedvaten drink je boerenkoolsap

gezonde bloedvaten

Gezonde bloedvaten zijn van groot belang om lang gezond te blijven. Al onze organen zin afhankelijk van de aanvoer van bloed. Dus als er ietes in de bloedstroom niet goed loopt, heeft dit gevolgen voor je hart, darmen, nieren én hersenen. Boerenkoolsap is een bewezen manier om (weer) gezonde aderen te krijgen.

Hou gezonde aderen!

Een hartinfarct, beroerte en dementie: met gezonde bloedvaten is de kans op deze ziektes een stuk minder. Aders, slagaders en haarvaten zijn alle bloedvaten. Als je vaten verouderen, veroudert de rest van je organen als vanzelf mee. Probeer ze dus zo goed mogelijk te beschermen. Van limoensap en peper is bewezen dat ze gezonde aderen geven. Boerenkoolsap is ook zo’n middel dat een positieve uitwerking heeft.

Limoensap beschermt tegen atherosclerose

13 Dingen die zwarte peper voor je doet

Lees wat prei zo gezond maakt

Betere lipiden waarden

Een publicatie in Biomedical and Environmental Sciences laat weten waarom het sap voor gezonde aderen zorgt. Aan het onderzoek deden mannen mee met een te hoog cholesterol. Het drinken van boerenkoolsap verlaagde de lipiden waarden, waaronder het LDL-cholesterol (het verkeerde soort). Wat natuurlijk bevorderlijk is voor gezonde bloedvaten.

Voordelen van boerenkoolsap

gezonde bloedvaten
Als je lang gezonde bloedvaten wilt houden, helpt boerenkoolsap hierbij

Dagelijks dronken de mannen 150 ml boerenkoolsap. Dit deden ze 3 maanden lang. Na deze periode werden de biochemische profielen geëvalueerd. Wie hoopt dat boerenkoolsap iets doet aan het gewicht en de buik- en heupomvang zal teleurgesteld raken, zo bleek uit het onderzoek. Voor een betere taille/heup ratio moet je echt gember hebben. Maar er waren wel allerlei andere positieve dingen gebeurd die van belang zijn voor gezonde bloedvaten. Zoals een

  • Aanzienlijke toename van gluthation peroxidase activiteit
  • Duidelijke toename van selenium in het bloed
  • Betere antioxidant status

Wat ook duidelijk was, was dat de responses afhankelijk waren van de rookstatus. Bij rokers waren de gunstige effecten minder.

Goede bescherming

De toegenomen gluthation peroxidase activiteit is belangrijk om gezonde bloedvaten te verkrijgen/of behouden. Gluthation peroxidase is een enzym met peroxidase activiteit. Waarvan de belangrijkste biologische rol is om je te beschermen tegen oxidatieve schade. Een vereiste voor gezonde aderen.

Meer selenium

Hoe belangrijk selenium is voor gezonde bloedvaten, laten de onderzoeksresultaten duidelijk zien. Toegenomen seleniumconcentraties zorgen voor meer gluthation peroxidase activiteit. Een belangrijke biologische werking van selenium zit namelijk in de vorming van gluthation peroxidase. Hiernaast zijn seleniumwaarden evenredig aan de hoeveelheid HDL-cholesterol (de goede soort).

Slechts 2 paranoten verhogen seleniumspiegel aanzienlijk

Andere problemen voorkomen

Net als een aantal andere natuurlijke middelen kan boerenkoolsap dus ook heel goed gebruikt worden voor gezonde bloedvaten. Goed nieuws, want met gezonde aderen voorkom je nare dingen als hartfalen, hartziekte, beroerte, hoge bloeddruk, nierproblemen, slechte bloedsomloop en dementie.