Betere pH-waarde, neem deze kruiden - www.goedgezond.info

Betere pH-waarde, neem deze kruiden

Betere pH-balans met aloë vera

Een betere pH-waarde maakt dat je weer lekker in je vel zit. Als je ontzuurt, krijg je weer energie. En wie wil dit niet? Kijk naar deze kruiden voor een optimale pH-balans!

Gezonde pH-balans

Onze Westerse voeding en leefstijl maken het niet altijd makkelijk om de pH balans van het bloed tussen de 7.35 en 7.45 te houden. Toch het zeer belangrijk om hiervoor ons best te doen. Want ziekten floreren in een zure omgeving. 1 Dit is ook met kanker zo. Zelfs als je pH net boven de 7.4 uitkomt, kunnen kankercellen activiteit verliezen. Bij een pH boven de 8.5 zullen kankercellen sterven, omdat de gezonde cellen floreren. Stoffen met een pH-waarde van 1-7 zijn zuur en stoffen met een pH-waarde van 7-14 zijn basisch, of te wel alkalisch.

Mineralen houden pH stabiel

Gelukkig heeft het lichaam mechanismen die de pH binnen veilige grenzen houdt, zoals de alkalische mineralen zout, kalium, zink, ijzer en calcium. Deze mineralen houden de pH van het bloed stabiel. Behalve natuurlijk als hier een tekort aan is. Als de pH-waarde slechts een beetje te zuur wordt, is dit ook ongezond. Dit kan een ongezonde last opleveren voor lever, nieren en hart en stress voor elke lichaamscel.

Je lever reinigen geeft weer energie

Schone lever en lymfesysteem door water met citroen

Baking soda zet ontsteking uit bij auto immuunziekten

Klachten van fibromyalgie: ga ontzuren

De risico’s van een onjuiste pH-balans zijn

 • Het lichaam kan nutriënten en micro-nutriënten niet goed meer opnemen
 • Er ontstaan cardiovasculaire problemen
 • Het immuunsysteem werkt niet meer naar behoren
 • De leverfunctie is gestrest
 • Het energieniveau is laag
 • Er kan tumorvorming gaan plaatsvinden
 • Er kan bacterie-, gist- en schimmelgroei plaatsvinden
 • Het kan bijdragen tot reumatoïde artritis, diabetes, lupus, tuberculose, osteoporose en een hoge bloeddruk
 • Je hebt last van verstopping en een opgeblazen gevoel
 • Het lichaam kan beschadigde cellen minder goed herstellen
 • Het versnelt het verouderingsproces, je ziet er ouder uit dan je leeftijd
 • Verder: spierkrampen, vermoeidheid, verstopping, stijfheid, fibromyalgie, ME, slechte vertering, cellulitis, kouden handen en voeten, verlies van elasticiteit van weefsel, mastopathie, concentratiestoornissen, depressie.

Een pH van 7 wordt als neutraal gezien en het is het beste om te streven naar een pH die hoger is dan 7. De beste manier om je pH te testen is via een urine- en/of speekseltest.

Hoe krijg je een goede pH-waarde?

 • Vermijdt zure drankjes: frisdrank, alcohol, koffie, bewerkte vruchtensappen, pasta, en energie drank
 • Eet vooral basische voeding: ongekookte spinazieblaadjes, vijgen, mango’s, amandelen.
 • Vermijdt stress: stresshormonen kunnen resulteren in een hogere zuurgraad.
 • Verminder de blootstelling aan giffen uit cosmetica en verzorgingsproducten, deze veroorzaken ook een hogere zuurgraad.

In de oude Indiase geneeskunst wisten ze meer van ontzuren dan wij in het Westen. Het medicinale systeem ‘Ayurveda’ bestaat al sinds een paar duizend jaar voor Christus. In het Westen begon de wetenschap zich vanaf de 19e eeuw te focussen op de actieve componenten in kruiden en hun uitwerking op moleculair niveau.

 • Koriander, komijn
 • Bermudagras, komkommer zaden
 • Rozemarijn, Basilicum en Tijm
 • Aloe Vera

Net zo goed als Aloe Vera

Cayenne, gember, paardenbloem, alfalfa, zilverkaars, psyllium, bietvezels, havermout, pectine uit appel, rijstvezels en venkelzaad werken net zo goed als Aloe Vera.


Overige maatregelen bij een te lage pH waarde

Sappen

Neem tot de middag alleen fruit, fruitsap (natuurlijk en aangelengd met water) en water. Geen koffie en thee. Drink na de middag groentesap of –extract en maak combinaties van venkel, selderij en aardappelsap. Je kunt ook bietensap of wortelsap toevoegen. Misschien kun je wat citroensap toevoegen om fermentatie tegen te gaan.


Veel drinken

Drink veel water en kruidenthee. Pepermuntthee en radijssap zijn ook goede opties


Magnesiumzout

Neem regelmatig een bad met magnesiumzout. Als je geen bad hebt, kan dit ook een voetbad zijn.


Eet een citroen per dag

citroenCitroenen en augurken zijn alkaline-vormend. Meerdere citroenen per dag consumeren voor de duur van 10 dagen is een kuur die weleens gedaan wordt om zuren uit het lichaam te verwijderen. Maar let op: Toch zou je maximaal 1 citroen per dag moeten nemen. Citroenen halen namelijk calcium weg uit botten. Neem bij voorkeur citroenen die rijp zijn. Maar laat de citroenen en citroensap weg als je osteoporose hebt.


Doe oil-pulling

Je kauwt dan als het ware op olie. Het is een van de meest effectieve detoxificatie methoden voor het lymfesysteem. Ga olie kauwen op de nuchtere maag en probeer dit 20 minuten vol te houden. (Bouw het op; begin met 10 minuten) Kauw fervent, waarbij je de olie door je mond beweegt en door je ‘tanden trekt’. Zorg ervoor dat je het niet doorslikt. Na het oil pullen spoel je een paar keer je mond met water. Gebruik biologische koudgeperste olie.


Zorg goed voor je lever

Je lever is een belangrijke speler bij het behoud van de juiste pH-balans. Wanneer je je lever reinigt krijg je al snel meer energie.

Zorg goed voor je lymfesysteem

Het lymfesysteem kun je vergelijken met de afvoer in je huis. Deze moet schoon en open blijven!


Share